Planinarska škola :: Planinarska škola 2024.

U tijeku su upisi u opću planinarsku školu Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko.

Sva slobodna mjesta su popunjena.

Planinarska škola 2024.

Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko organizira opću planinarsku školu koja će omogućiti polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje. Opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara i uvjet za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, markacijske i vodičke škole).

Planinarska škola namijenjena je svima koji žele početi planinariti, a nemaju previše znanja i iskustva, ali i planinarima s iskustvom koji žele proširiti svoje znanje i vještine.

Predavači u školi biti će iskusni planinari, vodiči i gorski spasioci te stručnjaci iz područja prve pomoći, speleologije, alpinizma, meteorologije i orijentacije.

Teme koje će se obrađivati u školi propisane su HPS-ovim pravilnikom o osposobljavanju planinarskih kadrova.

Termin škole

od 27. veljače do 5. svibnja 2024.

Voditelj škole

Dražen Lovreček

Upis

Prijave se primaju do 1. veljače 2024. ili do popunjenja kapaciteta. Molimo sve zainteresirane da se prijave što prije radi lakše organizacije. Broj polaznika potreban za početak škole je 15, a popunjava se do najviše 30.

Cijena škole je 50 eura i većina tog iznosa namijenjena je za kupnju opreme koja ostaje u trajnom vlasništvu polaznika. Svatko će dobiti kompas, zamku (uže duljine 7 metara) i dva karabinera. U cijenu nisu uključeni troškovi prijevoza na izlete.

Informacije o uplati polaznici će dobiti mailom, po završetku prijava, kada će se donijeti odluka o početku ili odgodi škole.

Uvjeti za upis:

  • najmanje 15 godina starosti (za maloljetne polaznike potrebna je pisana suglasnost roditelja)
  • članstvo u HPD Jastrebarsko (više o učlanjenju), ukoliko do sada niste bili član društva, možete se učlaniti prije početka škole
  • dobro psihičko i fizičko zdravlje

Mjesto i vrijeme

Planinarska škola sastoji se od teorijskog dijela (20 sati predavanja) i praktičnog dijela (vježbe).

  • predavanja se održavaju četvrtkom od 19 do 21h u Srednjoj školi Jastrebarsko (Ul. Većeslava Holjevca 11)
  • praktične vježbe se demonstriraju dijelom u učionici i na svakom od izleta te na umjetnoj stijeni

Po završetku škole polaznici pristupaju ispitu. Uvjet za pristup ispitu je sudjelovanje na barem 70% predavanja i na barem 4 dana izleta. Nakon uspješno položenog ispita polaznik dobiva diplomu Hrvatskog planinarskog saveza.

Kontakt

Za sva dodatna pitanja pišite na hpd.jastrebarsko@gmail.com ili 099 / 311 76 59 (Igor Plantaš) ili 098 / 356 386 (Dražen Lovreček)

Pogledajte fotografije iz prijašnjih planinarskih škola.

Objavljeno: 03.01.2024. | Posljednja promjena: 15.06.2024.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Planinarska škola

Završila opća planinarska škola, dodijeljeno 26 diploma

Završila opća planinarska škola, dodijeljeno 26 diploma

U petak, 24. svibnja 2024. dodjelom diploma u planinarskom domu Žitnica na Japetiću završena je 6. opća planinarska škola u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko. Četrnaest planinarki i dvanaest planinara primilo je diplome kao dokaz uspješno usvojenog programa škole. Čestitamo!

Završila opća planinarska škola, dodijeljena 31 diploma

Završila opća planinarska škola, dodijeljena 31 diploma

U petak, 27. svibnja 2022. dodjelom diploma kod planinarskog doma Žitnica na Japetiću završena je 5. opća planinarska škola u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko. Dvadeset i jedna planinarka i deset planinara primilo je diplome kao dokaz uspješno usvojenog programa škole.