Radne akcije :: Obojana piramida na vrhu Plešivice i uređen Jaskanski planinarski put od Okića do Poljanica

U nedjelju, 24. svibnja 2020. održana je radna akcija u organizaciji HPD Jastrebarsko. Devetnaestoro planinarki i planinara obnovilo je markacije i očistilo dionicu Jaskanskog planinarskog puta od Okića do Poljanica. U sklopu akcije obojana je željezna piramida na vrhu Plešivice.

Obojana piramida na vrhu Plešivice i uređen Jaskanski planinarski put od Okića do Poljanica

HPD Jastrebarsko od 2018. preuzelo je održavanje piramide na Plešivici, pa tako društvo trenutno brine o dvije razgledne piramide, planinarskom domu Žitnica, preko 60 kilometara planinarskih putova u Samoborskom i Žumberačkom gorju te preko 140 planinarskih putokaza. 

Zahvaljujemo na trudu i vremenu svim sudionicima radne akcije i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja stanici Samobor na transportu do vrha Plešivice. U akciji su sudjelovali: Vlado Delić, Ivo Karača, Ivica Kelečić, Gordana Koščec, Zoran Koščec, Zdenka Lehpamer Karača, Dražen Lovreček, Karlo Lulić, Franjo Markušić, Ivica Mihaljević, Marko Mikloušić, Antonio Pinturić, Igor Plantaš, Zvonimir Plantaš, Renata Pučar, Dražen Pulig, Karolina Šeper, Jadranko Šeper, Bernard Wagner te pripadnici HGSS-a Vladimir Novak i Bojan Horvat.

Uređenje JPP-a od Okića do Poljanica i bojanje piramide na Plešivici (24.05.2020.)

Objavljeno: 25.05.2020. | Posljednja promjena: 23.03.2021.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Radne akcije

Radna akcija markacista u Slapnici

Radna akcija markacista u Slapnici

U srijedu 17.4.2024. u radnoj akciji markacista uređen je strmi dio Jaskanskog planinarskog puta od slapa Brisalo do ulaza u kanjon Dubokog potoka. Postavljene su nove stepenice i sanirane postojeće. Na kosinama su postavljena debla da se spriječi odron puta. Dio klinova za sajle koji su se rasklimali zamijenjeni su većima te su time sanirani rukohvati.
U akciji su sudjelovali markacisti: Dražen Lovreček, Sajima Golub i Suzana Juranić te
članovi društva Nikolina Ciboci i Mladen Lovreček.

Radna akcija uređenja prilazne staze Žoharovog puta

Radna akcija uređenja prilazne staze Žoharovog puta

U srijedu, 6.3.2024. održana je radna akcija uređenja prilazne staze Žoharovog klinčanog puta na Okiću. Osigurana je kosina na sredini staze postavljanjem klinova i debla. Postavljene su sajle i tri kraće stepenice 20 metara prije samog klinčanog puta te je time prolazak stazom učinjen sigurnijim.

Markiranje Jaskanskog planinarskog puta oko Zečaka

Markiranje Jaskanskog planinarskog puta oko Zečaka

U nedjelju 18.2.2024. održana je radna akcija markiranja i čišćenja planinarskog puta od Staničića do ispod La Verne kod bicikla i planinarskog puta Tihočaj - Zečak. Osvježene su stare markacije, iscrtano je nekoliko novih i ispisani su brojevi puta na nekoliko mjesta. U akciji su sudjelovali: markacisti voditelji: Dražen Lovreček, Dijana Šamec Jurmanović, Neven Jurmanović; markacisti: Sajima Golub , Suzana Juranić, Blaženka Kelečić, Biljana Radivojac Vlašić, Martina Štivorić, Marijana Valečić i Bernard Wagner te članica društva Mirjana Stošić.

Markirana nova dionica Jaskanskog planinarskog puta

Markirana nova dionica Jaskanskog planinarskog puta

U subotu 27. siječnja 2024. održana je radna akcija markiranja nove dionice Jaskanskog planinarskog puta od Drašćeg vrha do slapa Brisalo. Prilaz iz Drašćeg vrha omogućava jednostavniji pristup grupama planinara koje dolaze autobusom na obilazak JPP-a.

Radna akcija markacista

Radna akcija markacista

U četvrtak 16.11.2023 održana je radna akcija markiranja planinarskog puta Ivančići - Žitnica od Šumskog dvora. U akciji je sudjelovalo troje naših markacista. Dražen Lovreček markacist voditelj te markacistice Blaženka Kelećić i Suzana Juranić. U akciji je staza počišćena, osvježene su stare markacije, iscrtano je nekoliko novih i ispisani su brojevi staze na nekoliko mjesta.

Radna akcija uređenja Jaskanskog planinarskog puta

Radna akcija uređenja Jaskanskog planinarskog puta

Pozivamo sve članice i članove HPD Jastrebarsko da se pridruže radnoj akciji uređenja Jaskanskog planinarskog puta na dionici Matin most - slap Brisalo - Zidane pećine, koja će se održati u subotu i nedjelju 21. i 22. listopada 2023.