Radne akcije :: Obojana piramida na vrhu Plešivice i uređen Jaskanski planinarski put od Okića do Poljanica

U nedjelju, 24. svibnja 2020. održana je radna akcija u organizaciji HPD Jastrebarsko. Devetnaestoro planinarki i planinara obnovilo je markacije i očistilo dionicu Jaskanskog planinarskog puta od Okića do Poljanica. U sklopu akcije obojana je željezna piramida na vrhu Plešivice.

Obojana piramida na vrhu Plešivice i uređen Jaskanski planinarski put od Okića do Poljanica

HPD Jastrebarsko od 2018. preuzelo je održavanje piramide na Plešivici, pa tako društvo trenutno brine o dvije razgledne piramide, planinarskom domu Žitnica, preko 60 kilometara planinarskih putova u Samoborskom i Žumberačkom gorju te preko 140 planinarskih putokaza. 

Zahvaljujemo na trudu i vremenu svim sudionicima radne akcije i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja stanici Samobor na transportu do vrha Plešivice. U akciji su sudjelovali: Vlado Delić, Ivo Karača, Ivica Kelečić, Gordana Koščec, Zoran Koščec, Zdenka Lehpamer Karača, Dražen Lovreček, Karlo Lulić, Franjo Markušić, Ivica Mihaljević, Marko Mikloušić, Antonio Pinturić, Igor Plantaš, Zvonimir Plantaš, Renata Pučar, Dražen Pulig, Karolina Šeper, Jadranko Šeper, Bernard Wagner te pripadnici HGSS-a Vladimir Novak i Bojan Horvat.

Uređenje JPP-a od Okića do Poljanica i bojanje piramide na Plešivici (24.05.2020.)

Objavljeno: 25.05.2020. | Posljednja promjena: 23.03.2021.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Radne akcije

Umirovljenici u radnoj akciji opločili pretprostor sanitarnog kontejnera na Japetiću

Umirovljenici u radnoj akciji opločili pretprostor sanitarnog kontejnera na Japetiću

U razdoblju od 21. do 25. srpnja 2022. umirovljenici HPD Jastrebarsko izvodili su radove na opločenju i uređenju prostora ispred sanitarnog kontejnera u dvorištu planinarskog doma Žitnica na Japetiću.

Devet članova društva, za 190 radnih sati, volonterski je obavilo sve planirane radove. U radnoj akciji sudjelovali su:  Vlado Delić, Juro Galović, Josip Ivanušević, Dragan Knezović, Miljenko Lacković, Dražen Lovreček, Josip Pavlović, Miljenko Petrović, Zvonimir Plantaš i Zvonko Suša.

Zahvaljujemo Graditeljstvu Rožić d.o.o. na doniranom pijesku.

Na Japetiću obilježen Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

Na Japetiću obilježen Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

U subotu 21. svibnja 2022. u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko prigodnom je radnom akcijom obilježen Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj. Pozivu na ovu manifestaciju koju je naše društvo pripremalo još od veljače ove godine odazvalo se 68 volontera iz 11 sportskih udruga članica Sportske zajednice Grada Jastrebarsko od ukupno 34, koliko ih je uključeno u Skupštinu ove zajednice.

Postavljene nove obavijesne ploče u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Postavljene nove obavijesne ploče u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Svi izletnici i posjetitelji na prijelazu iz stare u novu godinu imali su se prilike upoznati s novim obavijesnim pločama koje je zadnjih dana prosinca postavilo Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko. Radi se o projektu koji dijelom sufinancira Zagrebačka županija, a temeljem provedenog natječaja Zagrebačke županije za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u području zaštite okoliša i prirode u 2021. godini.

Radnom akcijom uređen prilaz slapu Brisalo

Radnom akcijom uređen prilaz slapu Brisalo

Prohladno i vedro jutro obećavalo je da će još jedna društvena akcija proteći dobro. Pri dolasku na Centralu i pogled na sastav ekipe dobrovoljaca koji su svoje slobodno vrijeme podredili društveno korisnom radu, to je bilo sasvim jasno. Kada ne treba previše riječi, a sve teče po planu potvrda je da je termin akcije bio odlično odabran, a rezultati vidljivi nakon par sati rada dugo će biti na korist svim planinarima koji obilaze slap Brisalo.

Radna akcija uređenja prilaza slapu Brisalo, 18.12.2021.

Radna akcija uređenja prilaza slapu Brisalo, 18.12.2021.

U subotu 18. prosinca organizira se radna akcija uređenja Jaskanskog planinarskog puta na dionici između Matinog mosta i slapa Brisalo. U planu je izrada rukohvata i zemljanih stepenica.

Potrebno je ponijeti nešto od ručnog alata - lopata, motika ili grebenička, teži čekić, pila. Od opreme radne rukavice, radnu odjeću i gumene čizme.

Okupljanje je na Centrali u 8 sati. Prijevoz osobnim autima. Molimo zainteresirane da obavezno najave svoj dolazak na 098 246 221 (Jadranko) ili mailom na hpd.jastrebarsko@gmail.com.