Putopisno predavanje "Tri žene na tri balkanska vrha"

Prošlog je petka, 8. ožujka, stotinjak zainteresiranih planinarki i planinara, ljubitelja putovanja i prirode simbolično obilježilo Međunarodni dan žena. Putopisno predavanje o obilasku balkanskih vrhova u Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj slikom je i riječju u dahu iznijela Tanja Herr, članica svojevrsne ekspedicije. Kako je i sama naglasila, ideja o ovom putovanju koje je trajalo 14 dana, a uz prijeđenih 4000 km i tri najviša balkanska vrha začeta je još 2016. godine prilikom izleta u Makedoniju, a koju su prošle godine realizirali Tanja Herr, Blaženka Kelečić, Nada Rak, Ivica Kelečić i Dražen Pulig.

Putopisno predavanje "Tri žene na tri balkanska vrha"

Golem Korab (2764m) u Makedoniji, Mitikas (2918m) na grčkom Olimpu i Musala u Bugarskoj, koja je sa svojih 2925m nadmorske visine i najviši vrh Balkana uz Ruen, najviši pogranični prijelaz u Bugarskoj, Vodno u Makedoniji, te Skolio u Grčkoj planinarski je dio njihove ekpedicije.

U turističkom je dijelu bilo dovoljno vremena da predahnu na plažama Egejskog mora i posjete Meteore, čuvene samostane na stijenama u Grčkoj. Godišnji odmor proveden u kombinaciji planina i mora jedinstveno je iskustvo koje su rado podijelili sa nama, a ugodna atmosfera i zanimljiva prezentacija okrunjena je zajedničkim druženjem aktera ove priče i pozornih slušatelja prezentacije koje se nastavilo uz prigodni domjenak.

https://www.radio-jaska.hr/s-putopisnog-predavanja-tri-zene-na-tri-balkanska-vrha-audio-foto/

Objavljeno: 13.03.2019. 07:46 | Posljednja promjena: 13.03.2019. 07:48
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari
Najava izleta

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Subota i nedjelja, 8. - 9.5.2021. - organiziramo dvodnevni izlet Jaskanskim planinarskim putem. Noćenje u planinarskom domu Žitnica nije moguće pa je i plan puta prilagođen tome.