Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine HPD Jastrebarsko Draženu Lovrečeku uručena je Plaketa Hrvatskog planinarskog saveza. Plaketa se dodjenjuje planinarima za životno djelo, za izuzetne zasluge i dugotrajno djelovanje na razvoju planinarstva u Hrvatskoj. Dražen je tako postao prvi član našeg društva koji je nagrađen ovim vrijednim priznanjem kojeg mu je uručio glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar.

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Dražen Lovreček član je Hrvatskog planinarskog društva "Jastrebarsko" 46 godina. Od mladih dana vrlo je aktivan u jaskanskom planinarstvu. Sudjelovao je u brojnim radnim akcijama na planinarskom domu Žitnica na Japetiću - izgradnji terase, elektrifikaciji planinarskog doma, uređenju interijera, izmjeni krovišta i pokrova. Sudionik je radnih akcija uređenja planinarskog doma Zavižan. Sudjelovao je u svim akcijama održavanja Sljemenske piramide na Japetiću i uređenju okoliša oko piramide.

Jedan je od osnivača Jaskanskog planinarskog puta, sudjelovao je u trasiranju i markiranju Jaskanskog planinarskog puta te kao suradnik u izdavanju Dnevnika JPP-a. Bio je dugogodišnji tajnik i predsjednik HPD Jastrebarsko, a trenutno je član Upravnog odbora i pročelnik Sekcije za Jaskanski planinarski put i održavanje pl. putova. Uz sve to administrator je obilaznice Jaskanski planinarski put.

Dao je velik doprinos kod uređenja vlasničkih odnosa pl. doma Žitnica i zemljišta oko piramide. Ima status markacista voditelja i sudjelovao je i vodio brojne akcije markiranja po Samoborskom i Žumberačkom gorju te i danas brine o održavanju pl. putova koje održava naše društvo. Zaštitar je prirode i organizator skupa zaštitara prirode "Slapnica 1996".

Bio je pročelnik Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza. Organizator je i predavač u programima Opće planinarske škole. Organizator i vodič je brojnih društvenih izleta i ekspedicija. Licencirani vodič u kategorijama A, B i D. Sudionik i organizator je najpoznatije jaskanske planinarske ekspedicije Kilimanjaro 1996, zbog koje je HPD Jastrebarsko proglašeno najboljom sportskom ekipom Grada Jastrebarsko 1996. i 1997. godine.

2008. godine primio je priznanje HPS-a za najbolji društveni rad u planinarskoj organizaciji te zahvalnicu za doprinos u radu društva na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja 60 godina HPD Jastrebarsko 12.12.2009.

Dražen je aktivan član Stanice planinarskih vodiča Karlovac, vodič instruktor HPS-a za A i B standard. Sudjelovao je i sudjeluje u redovnim tečajevima i ispitima školovanja za planinarske vodiče. Djelujući u okviru naše matične udruge, ali i Hrvatskom planinarskom savezu, ostavlja dubok trag u hrvatskom planinarstvu.

Čestitamo!

Dražen Lovreček primo plaketu HPS-a (17.02.2023.)

Objavljeno: 19.02.2023. 20:11 | Posljednja promjena: 19.02.2023. 20:28
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari
Najava izleta

Bjelolasica, 23.4.2023.

Bjelolasica, 23.4.2023.

Nedjelja, 23.4.2023. – izlet autobusom na Bjelolasicu. Kula (1534 m) je najviši vrh Bjelolasice, ujedno i najviša točka u masivu Velike Kapele i u cijelom Gorskom kotaru. Vrh je kontrolna točka HPO. Cijena izleta je 14 eura.

Najava izleta

Ravna gora, 10.4.2023.

Ravna gora, 10.4.2023.

Uskrsni ponedjeljak 10.4.2023. - jednodnevni izlet autobusom na Ravnu goru. Cijena za članove društva je 14 eura.