Vijesti :: Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine HPD Jastrebarsko Draženu Lovrečeku uručena je Plaketa Hrvatskog planinarskog saveza. Plaketa se dodjenjuje planinarima za životno djelo, za izuzetne zasluge i dugotrajno djelovanje na razvoju planinarstva u Hrvatskoj. Dražen je tako postao prvi član našeg društva koji je nagrađen ovim vrijednim priznanjem kojeg mu je uručio glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar.

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Dražen Lovreček član je Hrvatskog planinarskog društva "Jastrebarsko" 46 godina. Od mladih dana vrlo je aktivan u jaskanskom planinarstvu. Sudjelovao je u brojnim radnim akcijama na planinarskom domu Žitnica na Japetiću - izgradnji terase, elektrifikaciji planinarskog doma, uređenju interijera, izmjeni krovišta i pokrova. Sudionik je radnih akcija uređenja planinarskog doma Zavižan. Sudjelovao je u svim akcijama održavanja Sljemenske piramide na Japetiću i uređenju okoliša oko piramide.

Jedan je od osnivača Jaskanskog planinarskog puta, sudjelovao je u trasiranju i markiranju Jaskanskog planinarskog puta te kao suradnik u izdavanju Dnevnika JPP-a. Bio je dugogodišnji tajnik i predsjednik HPD Jastrebarsko, a trenutno je član Upravnog odbora i pročelnik Sekcije za Jaskanski planinarski put i održavanje pl. putova. Uz sve to administrator je obilaznice Jaskanski planinarski put.

Dao je velik doprinos kod uređenja vlasničkih odnosa pl. doma Žitnica i zemljišta oko piramide. Ima status markacista voditelja i sudjelovao je i vodio brojne akcije markiranja po Samoborskom i Žumberačkom gorju te i danas brine o održavanju pl. putova koje održava naše društvo. Zaštitar je prirode i organizator skupa zaštitara prirode "Slapnica 1996".

Bio je pročelnik Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza. Organizator je i predavač u programima Opće planinarske škole. Organizator i vodič je brojnih društvenih izleta i ekspedicija. Licencirani vodič u kategorijama A, B i D. Sudionik i organizator je najpoznatije jaskanske planinarske ekspedicije Kilimanjaro 1996, zbog koje je HPD Jastrebarsko proglašeno najboljom sportskom ekipom Grada Jastrebarsko 1996. i 1997. godine.

2008. godine primio je priznanje HPS-a za najbolji društveni rad u planinarskoj organizaciji te zahvalnicu za doprinos u radu društva na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja 60 godina HPD Jastrebarsko 12.12.2009.

Dražen je aktivan član Stanice planinarskih vodiča Karlovac, vodič instruktor HPS-a za A i B standard. Sudjelovao je i sudjeluje u redovnim tečajevima i ispitima školovanja za planinarske vodiče. Djelujući u okviru naše matične udruge, ali i Hrvatskom planinarskom savezu, ostavlja dubok trag u hrvatskom planinarstvu.

Čestitamo!

Dražen Lovreček primo plaketu HPS-a (17.02.2023.)

Objavljeno: 19.02.2023. | Posljednja promjena: 19.02.2023.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. - 2.7.2023.

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. -  2.7.2023.

Zbog objektivnih okolnosti izmijenjena je destinacija društvenog izleta planiranog u lipnju ove godine. Dolomiti koji su bili u planu, ovom su izmjenom zamijenjeni destinacijom u Austrijskim pokrajinama Koruška i Salzburg. Izlet će biti interesantan, a finalni plan sa kalkulacijom troškova objavit ćemo kroz nekoliko dana kada se prikupe sve ponude i cijene. Rezervacija hotela potvrđena je i pozivamo vas da pratite objave kako bi na vrijeme rezervirali svoje mjesto u autobusu.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

S tugom vas obavještavamo da je preminula dugogodišnja istaknuta članica našeg društva Đurđa Hočevar Medvedovski. Pogreb će biti u ponedjeljak 13.3. na gradskom groblju Jastrebarsko u 13 sati.

Održana redovna sjednica Skupštine

Održana redovna sjednica Skupštine

U petak, 17. veljače 2023. u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana je redovna Godišnja skupština HPD Jastrebarsko na kojoj se okupilo 90 članova društva i gostiju.

Predsjednik društva Jadranko Šeper podnio je Skupštini izvještaj o radu društva u 2022. godini, blagajnica Dijana Šamec Jurmanović pregled financijskog poslovanja, a predsjednik Nadzornog odbora Ivo Karača izvještaj Nadzornog odbora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni. Usvojeni su plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Redovna godišnja Skupština

Redovna godišnja Skupština

Pozivamo članove i prijatelje na redovnu godišnju sjednicu Skupštine društva koja će se održati u petak

17. veljače 2023. s početkom u 18:45 sati

u Glazbenoj školi Jastrebarsko, Ulica Zrinskih i Frankopana bb.

Nove cijene u eurima

Nove cijene u eurima

Upravni odbor HPD Jastrebarsko donio je odluku o novim cijenama članarine, dnevnika planinarskih obilaznica i noćenja na Japetiću izražene u eurima. Cijena članarine je 8 eura za mladež i umirovljenike, dok je za seniore 15 eura. Ostale cijene nalaze se u Odluci u prilogu.