Vijesti :: Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine HPD Jastrebarsko Draženu Lovrečeku uručena je Plaketa Hrvatskog planinarskog saveza. Plaketa se dodjenjuje planinarima za životno djelo, za izuzetne zasluge i dugotrajno djelovanje na razvoju planinarstva u Hrvatskoj. Dražen je tako postao prvi član našeg društva koji je nagrađen ovim vrijednim priznanjem kojeg mu je uručio glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar.

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Dražen Lovreček član je Hrvatskog planinarskog društva "Jastrebarsko" 46 godina. Od mladih dana vrlo je aktivan u jaskanskom planinarstvu. Sudjelovao je u brojnim radnim akcijama na planinarskom domu Žitnica na Japetiću - izgradnji terase, elektrifikaciji planinarskog doma, uređenju interijera, izmjeni krovišta i pokrova. Sudionik je radnih akcija uređenja planinarskog doma Zavižan. Sudjelovao je u svim akcijama održavanja Sljemenske piramide na Japetiću i uređenju okoliša oko piramide.

Jedan je od osnivača Jaskanskog planinarskog puta, sudjelovao je u trasiranju i markiranju Jaskanskog planinarskog puta te kao suradnik u izdavanju Dnevnika JPP-a. Bio je dugogodišnji tajnik i predsjednik HPD Jastrebarsko, a trenutno je član Upravnog odbora i pročelnik Sekcije za Jaskanski planinarski put i održavanje pl. putova. Uz sve to administrator je obilaznice Jaskanski planinarski put.

Dao je velik doprinos kod uređenja vlasničkih odnosa pl. doma Žitnica i zemljišta oko piramide. Ima status markacista voditelja i sudjelovao je i vodio brojne akcije markiranja po Samoborskom i Žumberačkom gorju te i danas brine o održavanju pl. putova koje održava naše društvo. Zaštitar je prirode i organizator skupa zaštitara prirode "Slapnica 1996".

Bio je pročelnik Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza. Organizator je i predavač u programima Opće planinarske škole. Organizator i vodič je brojnih društvenih izleta i ekspedicija. Licencirani vodič u kategorijama A, B i D. Sudionik i organizator je najpoznatije jaskanske planinarske ekspedicije Kilimanjaro 1996, zbog koje je HPD Jastrebarsko proglašeno najboljom sportskom ekipom Grada Jastrebarsko 1996. i 1997. godine.

2008. godine primio je priznanje HPS-a za najbolji društveni rad u planinarskoj organizaciji te zahvalnicu za doprinos u radu društva na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja 60 godina HPD Jastrebarsko 12.12.2009.

Dražen je aktivan član Stanice planinarskih vodiča Karlovac, vodič instruktor HPS-a za A i B standard. Sudjelovao je i sudjeluje u redovnim tečajevima i ispitima školovanja za planinarske vodiče. Djelujući u okviru naše matične udruge, ali i Hrvatskom planinarskom savezu, ostavlja dubok trag u hrvatskom planinarstvu.

Čestitamo!

Dražen Lovreček primo plaketu HPS-a (17.02.2023.)

Objavljeno: 19.02.2023. | Posljednja promjena: 19.02.2023.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

28.3.2024. na svečanosti dodjela ugovora i odluka o financiranju javne turističke infrastrukture temeljem javnog poziva "Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti" Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje odluku o 100 postotnom financiranju projekta "Revitalizacija planinarsko – posjetiteljske infrastrukture Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje" ukupnog iznosa prihvatljivih troškova od 5.602.782,17 eura.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Prva pomoć - predavanje

Prva pomoć - predavanje

U četvrtak 4. travnja 2024. s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko održat će se predavanje prve pomoći u sklopu opće planinarske škole. Predavanje će održati ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, spec. hitne medicine.

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

Narudžba društvenih majica

Narudžba društvenih majica

Online obrazac za narudžbu društvenih majica aktivan je do nedjelje 7. travnja 2024. U obrascu za narudžbe možete odabrati vrstu materijala, model, veličinu i boju željene majice.

Uz majice u ponudi su i inox lončići sa karabinerom. Lončići sadrže logotip društva, a sa druge strane personalizirani tekst - vaše ime.

Održana 75. izvještajna sjednica Skupštine

Održana 75. izvještajna sjednica Skupštine

U subotu, 24. veljače 2024. u prostoru Glazbene škole Jastrebarsko održana je 75. izvještajna sjednica Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko. Prepuna dvorana ugostila je preko 130 članova i gostiju. Sjednica je počela hrvatskom himnom koju je izveo tamburaški orkestar DVD-a Čabdin, pod ravnanjem voditelja Jasmina Ramića.