Vijesti :: Održana redovna sjednica Skupštine

U petak, 17. veljače 2023. u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana je redovna Godišnja skupština HPD Jastrebarsko na kojoj se okupilo 90 članova društva i gostiju.

Predsjednik društva Jadranko Šeper podnio je Skupštini izvještaj o radu društva u 2022. godini, blagajnica Dijana Šamec Jurmanović pregled financijskog poslovanja, a predsjednik Nadzornog odbora Ivo Karača izvještaj Nadzornog odbora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni. Usvojeni su plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Održana redovna sjednica Skupštine

Skupština je donijela izmjene Statuta, novi Poslovnik o radu Skupštine te Sporazum o suradnji s Gradom Jastrebarsko.

Večer je obilježio trenutak u kojem je glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza Alan Čaplar uručio plaketu HPS-a Draženu Lovrečeku. Plaketa je najviši oblik priznanja kojim se nagrađuju planinari za izniman doprinos razvoju planinarstva.

Zahvalnicu za doprinos u radu društva primili su:

  • GREEN BOX, donator zelenog krova sanitarnog kontejnera
  • DVD Jastrebarsko, najam auto dizalice
  • Sportska zajednica grada Jastrebarskog, aktivna suradnja na projektima koje smo predlagalo
  • Alan Čaplar, za nesebičan doprinos razvoju planinarstva
  • Kristijan Brkić, za nesebičan doprinos razvoju planinarstva i suradnju na pripremi projektnih prijedloga

Skupštini su se obratili: Vitomir Murganić, predsjednik Osmica, Karlovac; Alan Čaplar, glavni tajnik HPS-a; Nadica Žužak, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti grada Jastrebarskog; Marko Gvozdanović, tajnik Sportske zajednice grada Jastrebarsko i Kristijan Brkić, ravnatelj Parka prirode Žumberak i Samoborsko gorje.

Na kraju su prikazane fotografije s izleta i radnih akcija te je upriličen domjenak uz ugodno planinarsko druženje.

Godišnja skupština (17.02.2023.)

Objavljeno: 19.02.2023. | Posljednja promjena: 19.02.2023.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

28.3.2024. na svečanosti dodjela ugovora i odluka o financiranju javne turističke infrastrukture temeljem javnog poziva "Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti" Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje odluku o 100 postotnom financiranju projekta "Revitalizacija planinarsko – posjetiteljske infrastrukture Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje" ukupnog iznosa prihvatljivih troškova od 5.602.782,17 eura.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Prva pomoć - predavanje

Prva pomoć - predavanje

U četvrtak 4. travnja 2024. s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko održat će se predavanje prve pomoći u sklopu opće planinarske škole. Predavanje će održati ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, spec. hitne medicine.

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

Narudžba društvenih majica

Narudžba društvenih majica

Online obrazac za narudžbu društvenih majica aktivan je do nedjelje 7. travnja 2024. U obrascu za narudžbe možete odabrati vrstu materijala, model, veličinu i boju željene majice.

Uz majice u ponudi su i inox lončići sa karabinerom. Lončići sadrže logotip društva, a sa druge strane personalizirani tekst - vaše ime.