Vijesti :: Održana izborna sjednica Skupštine

U prisustvu gotovo 100 članica i članova Društva, prijatelja i gostiju sinoć je održana 73. redovna sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko. Skupština je na prijedlog Nadzornog odbora prihvatila predsjednički izvještaj o radu i financijski izvještaj za prošlu godinu. Pregledom i prezentacijom rada Društva u protekle 4 godine završio je mandat dosadašnjim upravnim tijelima Društva, blagajnici, tajniku i predsjedniku.

Održana izborna sjednica Skupštine

Na prijedlog dosadašnjeg Upravnog odbora i potvrdu Skupštine, većina dosadašnjih članova upravnih tijela Društva nastavit će svoj rad i u narednom mandatu 2022-2026. Manuelu Budiščak i Hrvoja Dimnjakovića zamijenit će u novom mandatu Mario Jalšovec i Silvije Juranić. Manueli i Hrvoju koji će svoje aktivno sudjelovanje u Društvu nastaviti u drugim zadaćama zahvaljujemo na doprinosu kojim su pomogli u realizaciji planova rada.

Plan rada u novom mandatu nastavak je organizacije i provođenja izleta, školovanja i održavanja planinarskih putova i ostale infrastrukture o kojoj brinemo. Naglasak je u narednim mjesecima stavljen na provedbu pripremne dokumentacije za rekonstrukciju planinarskog doma Žitnica, ali i ostale projekte koji će obogatiti i turističku ponudu Grada Jastrebarskog.

U obraćanju Skupštini zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarskog Nikolina Ribarić naglasila je aktivnu podršku planovima koje smo zamislili u budućnosti. Promocija Japetića i lokalnog gorja u cilju razvitka planinskog turizma a koju prati i ideja izrada, dobava i postava makete razgledne piramide u Gradu Jastrebarsko svakako će ići tome u prilog. Činjenica koju treba uvijek naglašavati jest ta da HPD Jastrebarsko upravlja najstarijim Hrvatskim planinarskim objektom koji je u nepromijenjenom izvornom obliku sa svojih 133 godine izrađen iste godine kao i daleko poznatiji Eiffelov toranj u Parizu. Upravo u našoj piramidi vidimo simbol koji bi mogao i treba potaknuti građane i posjetitelje Grada Jastrebarsko na pješački pohod prema Žitnici i Japetiću, ili barem podsjetiti na bogatu stoljetnu planinarsku povijest razvoja planinarstva u Gradu Jastrebarskom i okolici.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog također je izrazio spremnost na suradnju u planiranju i pomoći oko obilježavanja Hrvatskog dana zaštite okoliša i Svjetskog dana zaštite bioraznolikosti, Uz nadamo se, nazočnost svih sportskih udruga članica Sportske zajednice, Grada Jastrebarskog, parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje i komunalnih službi vjerujemo u uspješnu manifestaciju koju planiramo provesti krajem svibnja i o kojoj ćemo još mnogo govoriti u narednom razdoblju.

Kristijan Brkić, ravnatelj Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje do sada je pokazao veliku kooperativnost u svim zajedničkim projektima i idejama koje smo u proteklom mandatu provodili. U svom je obraćanju Skupštini izrazio spremnost da se naša suradnja nastavi, te činjenicu da smo u pripremi aplikacije na javni poziv za financiranje projekta obnove planinarske infrastrukture formalni partneri.

Na sjednici su dodijeljena priznanja za doprinos u radu Društva za 2021. godinu i to Alojziji Boričević i Draženu Lovrečeku, dok je Drago Špoljarić na prijedlog Komisije za planinarske putove pri Hrvatskom planinarskom savezu primio brončani znak i priznanje.

Kao i svih prošlih godina, posebno zahvaljujemo Radio Jaski na praćenju, objavi i informiranju javnosti o svim našim aktivnostima, kao i Kreši Karasu i Obrtu za snimanje i ozvučivanje Krik, koji nas nesebično ozvučava, snima i prati naše multimedijalne prezentacije na sjednicama.

Članicama i članovima HPD-a Jastrebarsko zahvaljujem na povjerenju koje su svojim glasovanjem dali novom sastavu uprave Društva u narednom mandatu, a svim gostima na odazivu i podršci.

Jadranko Šeper

Godišnja izborna Skupština (11.02.2022.)

Objavljeno: 12.02.2022. | Posljednja promjena: 12.02.2022.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. - 2.7.2023.

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. -  2.7.2023.

Zbog objektivnih okolnosti izmijenjena je destinacija društvenog izleta planiranog u lipnju ove godine. Dolomiti koji su bili u planu, ovom su izmjenom zamijenjeni destinacijom u Austrijskim pokrajinama Koruška i Salzburg. Izlet će biti interesantan, a finalni plan sa kalkulacijom troškova objavit ćemo kroz nekoliko dana kada se prikupe sve ponude i cijene. Rezervacija hotela potvrđena je i pozivamo vas da pratite objave kako bi na vrijeme rezervirali svoje mjesto u autobusu.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

S tugom vas obavještavamo da je preminula dugogodišnja istaknuta članica našeg društva Đurđa Hočevar Medvedovski. Pogreb će biti u ponedjeljak 13.3. na gradskom groblju Jastrebarsko u 13 sati.

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine HPD Jastrebarsko Draženu Lovrečeku uručena je Plaketa Hrvatskog planinarskog saveza. Plaketa se dodjenjuje planinarima za životno djelo, za izuzetne zasluge i dugotrajno djelovanje na razvoju planinarstva u Hrvatskoj. Dražen je tako postao prvi član našeg društva koji je nagrađen ovim vrijednim priznanjem kojeg mu je uručio glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar.

Održana redovna sjednica Skupštine

Održana redovna sjednica Skupštine

U petak, 17. veljače 2023. u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana je redovna Godišnja skupština HPD Jastrebarsko na kojoj se okupilo 90 članova društva i gostiju.

Predsjednik društva Jadranko Šeper podnio je Skupštini izvještaj o radu društva u 2022. godini, blagajnica Dijana Šamec Jurmanović pregled financijskog poslovanja, a predsjednik Nadzornog odbora Ivo Karača izvještaj Nadzornog odbora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni. Usvojeni su plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Redovna godišnja Skupština

Redovna godišnja Skupština

Pozivamo članove i prijatelje na redovnu godišnju sjednicu Skupštine društva koja će se održati u petak

17. veljače 2023. s početkom u 18:45 sati

u Glazbenoj školi Jastrebarsko, Ulica Zrinskih i Frankopana bb.