Vijesti :: Održana izborna sjednica Skupštine

U prisustvu gotovo 100 članica i članova Društva, prijatelja i gostiju sinoć je održana 73. redovna sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko. Skupština je na prijedlog Nadzornog odbora prihvatila predsjednički izvještaj o radu i financijski izvještaj za prošlu godinu. Pregledom i prezentacijom rada Društva u protekle 4 godine završio je mandat dosadašnjim upravnim tijelima Društva, blagajnici, tajniku i predsjedniku.

Održana izborna sjednica Skupštine

Na prijedlog dosadašnjeg Upravnog odbora i potvrdu Skupštine, većina dosadašnjih članova upravnih tijela Društva nastavit će svoj rad i u narednom mandatu 2022-2026. Manuelu Budiščak i Hrvoja Dimnjakovića zamijenit će u novom mandatu Mario Jalšovec i Silvije Juranić. Manueli i Hrvoju koji će svoje aktivno sudjelovanje u Društvu nastaviti u drugim zadaćama zahvaljujemo na doprinosu kojim su pomogli u realizaciji planova rada.

Plan rada u novom mandatu nastavak je organizacije i provođenja izleta, školovanja i održavanja planinarskih putova i ostale infrastrukture o kojoj brinemo. Naglasak je u narednim mjesecima stavljen na provedbu pripremne dokumentacije za rekonstrukciju planinarskog doma Žitnica, ali i ostale projekte koji će obogatiti i turističku ponudu Grada Jastrebarskog.

U obraćanju Skupštini zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarskog Nikolina Ribarić naglasila je aktivnu podršku planovima koje smo zamislili u budućnosti. Promocija Japetića i lokalnog gorja u cilju razvitka planinskog turizma a koju prati i ideja izrada, dobava i postava makete razgledne piramide u Gradu Jastrebarsko svakako će ići tome u prilog. Činjenica koju treba uvijek naglašavati jest ta da HPD Jastrebarsko upravlja najstarijim Hrvatskim planinarskim objektom koji je u nepromijenjenom izvornom obliku sa svojih 133 godine izrađen iste godine kao i daleko poznatiji Eiffelov toranj u Parizu. Upravo u našoj piramidi vidimo simbol koji bi mogao i treba potaknuti građane i posjetitelje Grada Jastrebarsko na pješački pohod prema Žitnici i Japetiću, ili barem podsjetiti na bogatu stoljetnu planinarsku povijest razvoja planinarstva u Gradu Jastrebarskom i okolici.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog također je izrazio spremnost na suradnju u planiranju i pomoći oko obilježavanja Hrvatskog dana zaštite okoliša i Svjetskog dana zaštite bioraznolikosti, Uz nadamo se, nazočnost svih sportskih udruga članica Sportske zajednice, Grada Jastrebarskog, parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje i komunalnih službi vjerujemo u uspješnu manifestaciju koju planiramo provesti krajem svibnja i o kojoj ćemo još mnogo govoriti u narednom razdoblju.

Kristijan Brkić, ravnatelj Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje do sada je pokazao veliku kooperativnost u svim zajedničkim projektima i idejama koje smo u proteklom mandatu provodili. U svom je obraćanju Skupštini izrazio spremnost da se naša suradnja nastavi, te činjenicu da smo u pripremi aplikacije na javni poziv za financiranje projekta obnove planinarske infrastrukture formalni partneri.

Na sjednici su dodijeljena priznanja za doprinos u radu Društva za 2021. godinu i to Alojziji Boričević i Draženu Lovrečeku, dok je Drago Špoljarić na prijedlog Komisije za planinarske putove pri Hrvatskom planinarskom savezu primio brončani znak i priznanje.

Kao i svih prošlih godina, posebno zahvaljujemo Radio Jaski na praćenju, objavi i informiranju javnosti o svim našim aktivnostima, kao i Kreši Karasu i Obrtu za snimanje i ozvučivanje Krik, koji nas nesebično ozvučava, snima i prati naše multimedijalne prezentacije na sjednicama.

Članicama i članovima HPD-a Jastrebarsko zahvaljujem na povjerenju koje su svojim glasovanjem dali novom sastavu uprave Društva u narednom mandatu, a svim gostima na odazivu i podršci.

Jadranko Šeper

Godišnja izborna Skupština (11.02.2022.)

Objavljeno: 12.02.2022. | Posljednja promjena: 12.02.2022.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

28.3.2024. na svečanosti dodjela ugovora i odluka o financiranju javne turističke infrastrukture temeljem javnog poziva "Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti" Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje odluku o 100 postotnom financiranju projekta "Revitalizacija planinarsko – posjetiteljske infrastrukture Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje" ukupnog iznosa prihvatljivih troškova od 5.602.782,17 eura.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Prva pomoć - predavanje

Prva pomoć - predavanje

U četvrtak 4. travnja 2024. s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko održat će se predavanje prve pomoći u sklopu opće planinarske škole. Predavanje će održati ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, spec. hitne medicine.

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

Narudžba društvenih majica

Narudžba društvenih majica

Online obrazac za narudžbu društvenih majica aktivan je do nedjelje 7. travnja 2024. U obrascu za narudžbe možete odabrati vrstu materijala, model, veličinu i boju željene majice.

Uz majice u ponudi su i inox lončići sa karabinerom. Lončići sadrže logotip društva, a sa druge strane personalizirani tekst - vaše ime.

Održana 75. izvještajna sjednica Skupštine

Održana 75. izvještajna sjednica Skupštine

U subotu, 24. veljače 2024. u prostoru Glazbene škole Jastrebarsko održana je 75. izvještajna sjednica Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko. Prepuna dvorana ugostila je preko 130 članova i gostiju. Sjednica je počela hrvatskom himnom koju je izveo tamburaški orkestar DVD-a Čabdin, pod ravnanjem voditelja Jasmina Ramića.