Izložba "Jaskanske planinarske obljetnice" od 24. svibnja

130 godina naše razgledne piramide na Japetiću, 105 godina organiziranog planinarenja u Jastrebarskom, 70 godina od osnivanja Planinarskog društva Jastrebarsko, pa 40 godina od otvorenja Jaskanskog planinarskog puta... sve su ovo obljetnice kojima ulazimo u središnja događanja naše slavljeničke godine. Upravo iz tog razloga potrudili smo se sakupiti tristotinjak fotografija iz različitih doba razvoja našeg planinarskog društva i predstaviti ih javnosti na izložbi planinarskih fotografija.

Izložba "Jaskanske planinarske obljetnice" od 24. svibnja

Od 24. svibnja kada u 19 sati otvorimo izložbu pa do 2. lipnja možete pogledati što su naši članovi zabilježili kroz povijest. Od autora fotografija izdvajamo našeg počasnog predsjednika Mirka Kosa; Franju Novosela, bivšeg predsjednika i tajnika društva, utemeljitelja Jaskanskog planinarskog puta te Bernarda Wagnera kojem možemo zahvaliti na bogatoj foto arhivi; Gorana Ringla koji nam je ustupio fotografije koje je brižno sakupljao i čuva ih. Ovdje će se naći i fotografije novijeg doba. Ne propustite izložbu i saznajte kako se razvijalo planinarstvo u Jastrebarskom i okolici.

Objavljeno: 07.05.2019. 19:50 | Posljednja promjena:
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari
Najava izleta

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Subota i nedjelja, 8. - 9.5.2021. - organiziramo dvodnevni izlet Jaskanskim planinarskim putem. Noćenje u planinarskom domu Žitnica nije moguće pa je i plan puta prilagođen tome.