Monografija "Jaskanska planinarska priča" donirana osnovnim školama

Povodom obilježavanja 70 godina postojanja Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko, 40 godina Jaskanskog planinarskog puta te 130. obljetnice izgradnje razgledne sljemenske piramide na Japetiću, HPD Jastrebarsko doniralo je osnovnim školama na području našeg grada monografiju "Jaskanska planinarska priča" autora prof. Ive Karače.

Monografija "Jaskanska planinarska priča" donirana osnovnim školama

Prije više od sto godina, točnije 20. ožujka 1914. godine u Jastrebarskom je osnovana podružnica HPD- a "Plešivica". Planinarska aktivnost u Jastrebarskom nastavljena je i traje sve do danas. To je razdoblje obradio autor u knjizi "Jaskanska planinarska priča". Dvogodišnji rad na muzejskim dokumentima, privatnim zbirkama dokumenata i fotografija, brojni razgovori s jaskanskim planinarima rezultirao je ovom bogatom monografijom.

Ovom donacijom HPD Jastrebarsko želi pružiti i našim najmlađim generacijama mogućnost otkrivanja planinarske povijesti svoga zavičaja i stanovnika koji su je stvarali.

Knige su 11. travnja 2019. uručili predsjednik društva Jadranko Šeper i tajnik Roland Vučinić. 

U ime OŠ Jastrebarsko donaciju su primile ravnateljica Sanja Sertić i knjižnjičarka Sandra Marković Čukoić. Za OŠ Krašić knjige su uručene ravnateljici Heleni Beketić i knjižničarki Mariji Povrženić, dok je za OŠ Klinča sela knjige primio i sam autor Ivo Karača, ovoga puta u svojstvu ravnatelja. 
Knjige će matične škole raspodijeliti dalje svim područnim školama, na čemu im zahvaljujemo. 
 
Osnovna škola “Ljubo Babić“
o PŠ Cvetković
o PŠ Čeglje 
o PŠ Desinec 
o PŠ Domagović
o PŠ Petrovina 
o PŠ Plešivica 
o PŠ Sveta Jana 
o PŠ Volavje
 
Osnovna škola Klinča Sela, Klinča Sela 
o PŠ Kupinec 
o PŠ Repišće

Osnovna škola “Kardinal Alojzije Stepinac“
o PŠ Vukšin Šipak 
o PŠ Kostanjevac 
o PŠ Prekrižje
Objavljeno: 12.04.2019. 12:53 | Posljednja promjena: 20.03.2021. 12:14
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari
Najava izleta

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Subota i nedjelja, 8. - 9.5.2021. - organiziramo dvodnevni izlet Jaskanskim planinarskim putem. Noćenje u planinarskom domu Žitnica nije moguće pa je i plan puta prilagođen tome.