Vijesti :: Održana redovna Godišnja skupština

U četvrtak, 21. veljače 2013. u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana je redovna Godišnja skupština na kojoj se okupilo 80-ak članova i gostiju. Na prijedlog uvaženog sportskog novinara i našeg dugogodišnjeg člana Zdenka Vukovića Cene Skupština je jednoglasnom odlukom proglasila Mirka Kosa doživotnim počasnim predsjednikom Hrvatskog planinarskog društva "Jastrebarsko".

Predsjednik društva Igor Plantaš podnio je Skupštini izvještaj o radu društva u 2012. godini, blagajnica Dijana Šamec Jurmanović pregled financijskog poslovanja, a predsjednik Nadzornog odbora Josip Falica izvještaj Nadzornog odbora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni.

Usvojeni su plan rada i financijski plan za 2013. godinu.

Zahvalnicu za doprinos u radu društva dobio je Zlatko Štulec za obilazak svih kontrolnih točaka Hrvatske planinarske obilaznice. Zaslužni članovi društva nagrađeni su priznanjima Hrvatskog planinarskog saveza za doprinos u razvoju planinarstva i to:

  • Dražen Lovreček - srebrnim znakom
  • Dijana Šamec Jurmanović - brončanim znakom
  • Željko Mrakužić - brončanim znakom
  • Zvonimir Plantaš - brončanim znakom
  • Stjepan Volarić - brončanim znakom

Skupštini su se obratili predsjednik Športske zajednice Grada Jasterbarsko Mladen Budinšćak i predsjednik PD "Dubovac" iz Karlovca Vitomir Murganić.

Na kraju su prikazane fotografije s izleta i radnih akcija te je upriličen domjenak.

Godišnja skupština (21.02.2013.)

Objavljeno: 22.02.2013. | Posljednja promjena: 26.03.2021.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

28.3.2024. na svečanosti dodjela ugovora i odluka o financiranju javne turističke infrastrukture temeljem javnog poziva "Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti" Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje odluku o 100 postotnom financiranju projekta "Revitalizacija planinarsko – posjetiteljske infrastrukture Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje" ukupnog iznosa prihvatljivih troškova od 5.602.782,17 eura.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Dodjela diploma polaznicima opće planinarske škole

Dodjela diploma polaznicima opće planinarske škole

Dodjela diploma održat će se u petak 24. svibnja 2024. u planinarskom domu Žitnica na Japetiću. Polazak je u 17:45 s parkirališta kod Centrale, odnosno u 18 sati s Frgolovca. Nakon podjele diploma planira se domjenak i druženje.

Prva pomoć - predavanje

Prva pomoć - predavanje

U četvrtak 4. travnja 2024. s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko održat će se predavanje prve pomoći u sklopu opće planinarske škole. Predavanje će održati ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, spec. hitne medicine.

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.