Vijesti :: Prijavite se na tečaj za markaciste

Oduvijek ste se pitali kako su "izrasle" markacije na drveću po planinarskim putevima? Koristi li se šablona da bi dobili savršeno okruglu markaciju? Nastaju li bojom iz spreja ili korištenjem najobičnijeg kista? Tko postavlja putokazne ploče?

Možda i znate odgovore na ova pitanja, ali HPD Jastrebarsko svakako treba još ruku kako bi uspješno održavalo preko 50 kilometara planinarskih puteva. Mislite da možete pomoći? Prijavite se na dvodnevni tečaj za markacista koji će biti u Samoboru, 4. i 5. studenog 2023.

Prijavite se na tečaj za markaciste

Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza poziva članove planinarskih društava koja održavaju planinarske putove na području Samoborskog i Žumberačkog gorja na tečaj za markaciste koji će se u suradnji s HPD „Japetić“ Samobor, održati 4. i 5. studenog 2023. u prostorijama Centra za mlade Bunker, Ul. Savke Dabčević Kučar 8, 10430, Samobor.

Tečaj se provodi prema Programu tečaja za markaciste u Hrvatskom planinarskom savezu. Namijenjen je članovima planinarskih društava koji žele održavati planinarske putove. Broj mjesta na tečaju je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih Komisija će, u suradnji s predstavnicima planinarskih društava, donijeti odluku o broju prijavljenih po pojedinom društvu.

Teorijski dio tečaja održati će se u subotu, 4. studenog 2023., prostorijama Centra za mlade Bunker, Ul. Savke Dabčević Kučar 8, 10430, Samobor. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika od 8:30 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9 sati. Teorijski dio tečaja je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja (umoljava se boravak u dvorani u običnoj obući - bez gojzerica).

Praktični dio tečaja u nedjelju 5. studenog 2023., planiran je na području Samoborskog gorja. Točno mjesto i vrijeme početka praktičnog dijela tečaja biti će objavljeno pri kraju predavanja. Praktični dio tečaja traje do ranih poslijepodnevnih sati.

Molimo zainteresirane članove HPD Jastrebarsko da svoje prijave pošalju mailom na adresu hpd.jastrebarsko@gmail.com najkasnije do četvrtka 5.10.

Cijena tečaja je 20 eura po polazniku, a pokrit će ga Društvo. Prijevoz je vlastiti. Od kandidata se očekuje da nakon tečaja aktivno sudjeluju u organizaciji i provedbi markacističkih akcija u organizaciji društva.

Objavljeno: 22.09.2023. | Posljednja promjena: 24.09.2023.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

Odobreno financiranje projekta Revitalizacija planinarsko - posjetiteljske infrastrukture Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje"

28.3.2024. na svečanosti dodjela ugovora i odluka o financiranju javne turističke infrastrukture temeljem javnog poziva "Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti" Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje odluku o 100 postotnom financiranju projekta "Revitalizacija planinarsko – posjetiteljske infrastrukture Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje" ukupnog iznosa prihvatljivih troškova od 5.602.782,17 eura.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Stigle nove društvene majice

Stigle nove društvene majice

Pozivamo članove koji su naručili majice da ih podignu u salonu namještaja Aurelis u Klinča Selima (gdje se nalazi?) radnim danom od 8:30 - 14:30; 16:00 - 18:00 do petka 21.06. ili nakon 30.06.

Uplate se vrše isključivo na račun društva nakon preuzimanja majica!

Upute za plaćanje u prilogu.

Održan sajam mogućnosti u Krašiću

Održan sajam mogućnosti u Krašiću

U petak, 17.5.2024. održan je Sajam mogućnosti u Krašiću na igralištu OŠ "Kardinal Alojzije Stepinac" u organizaciji Policijske postaje Jastrebarsko, Grada Jastrebarskog, Općine Krašić i Općine Žumberak. Na sajmu mogućnosti djeci su se predstavljale udruge uključujući HPD Jastrebarsko. Učenici 4. razreda mogli su pogledati planinarsku opremu i dobiti odgovore na pitanja vezana uz planinarstvo, a održan je i nagradni kviz s pitanjima o planinama i planinarstvu koji je pripremila Maja Žalac. HPD Jastrebarsko predstavljali su Maja Žalac, Mia Šamec i Zvonimir Plantaš.

Dodjela diploma polaznicima opće planinarske škole

Dodjela diploma polaznicima opće planinarske škole

Dodjela diploma održat će se u petak 24. svibnja 2024. u planinarskom domu Žitnica na Japetiću. Polazak je u 17:45 s parkirališta kod Centrale, odnosno u 18 sati s Frgolovca. Nakon podjele diploma planira se domjenak i druženje.