Najave izleta :: Italija, 20. - 23.6.2019.

Ostalo je jedno slobodno mjesto.

Četverodnevni izlet u Italiju. Monte Piana, Tre cime di Lavaredo, Monte Paterno, Dürrenstein, Punta Roca.

Italija, 20. - 23.6.2019.

Organizator
Jadranko Šeper, 098 246 221

Prijevoz
autobusom

Cijena izleta
400,00 kn + 250,00 eura

U cijenu uključeno:

 • prijevoz autobusom
 • polupansion u četverokrevetnoj sobi (doručak + večera) hotela Croda Rossa***, Carbonin
 • turistička taksa
 • lokalni prijevoz u organizaciji koncesionara
 • svi troškovi naplatnih cesta i parkirališta
 • žičara Malga Ciapèla – Punta Rocca
 • obilazak muzeja Grande Guerra
 • Uniqa putno osiguranje – link na uvjete https://bit.ly/2SCWSO5

Prijave
Prijave se primaju kod blagajnice Dijane Šamec Jurmanović u cvjećarni "Dijana" uz uplatu akontacije od 100,00 €, do četvrtka 28. veljače 2019., ili do popunjenja slobodnih mjesta. Ostatak iznosa od 150,00 € + 400,00 kn plativ je u mjesečnim obrocima, a najkasnije do 6.6.2019.

Plan izleta

Četvrtak 20.06.2019.

polazak u 5:00 sati sa Centrale rutom Jastrebarsko – Bregana – Ljubljana – tunel Karavanke – Lienz – Toblach - Carbonin. Putem radimo periodične pauze ovisno o potrebama. Nakon što prođemo Toblach pruža se mogućnost obilaska jezera Toblacher See kružnom stazom, a nedaleko i vidikovca na sutrašnji cilj – Tre Cime, simbol Dolomita. Kako ne bi baš sve otkrili, četvrtak će nam ponuditi i jedan izlet iznenađenja. Check-in u hotelu Croda Rossa predviđen je oko 18:00 h, večera od 19:30 – 20:30. Noćenje u četverokrevetnim sobama za prvih 32 izletnika. Ukoliko bude više prijava, na raspolaganju su po 2x dvije obiteljske sobe koje dijele jednu kupaonicu.

Petak  21.06.2019.

Doručak od 07:30 – 08:30. Nakon doručka odlazimo do obližnjeg jezera Misurina odakle vodi cesta do planinarskog doma Auronzo koje će nam biti polazna točka za obilazak Tre Cime. Kružna staza oko ova tri dominantna vrha vodi uz nekoliko planinarskih domova i nije zahtjevna. 

 • Grupa A - kružnom stazom preko pl. doma Langalm do pl. doma Dreizinnenhütte, 2h. Nakon pauze i odmora slijedi povratak južnom stranom preko sedla Patternsattel, pl. doma Lavaredo do planinarskog doma Auronzo. Put nije zahtjevan, nudi odlične panorame, a vrijeme obilaska je oko 4-5 sati. Planinarska je infrastruktura tako postaljena da na ovom kružnom obilasku na svakih 30-60 minuta postoji planinarski dom koji je ljeti opskrbljen i nudi mogućnost odmora uz panoramske poglede.
 • Grupa B - sa grupom A do pl. doma Dreizinnenhütte, odakle penje vrh Paternkofel/Monte Paterno feratom De Luca-Innerkofler. Spuštanje sa vrha preko sedla Passportenscharte prema pl. domu lavaredo i dalje do pl. doma Auronzo. Ferata gotovo 600 metara prolazi prokopanim tunelom i obvezna je svjetiljka. Pojas, Y navez i kaciga obvezna je oprema za ovu grupu. Ova ferata zahtijeva iskustvo kao i kondicijsku pripremljenost.

Nakon što se grupe opet sastanu u pl. domu Auronzo, slijedi povratak do parkinga i spust do Mizurine. Do termina večere ostaje vrijeme za obilazak ovog malog mjesta i jezera.

Subota  22.06.2019.

Doručak od 07:30 – 08:30. Nakon doručka krećemo autobusom prema obližnjem parku prirode Fanes-Senes-Braies. Naša planinska tura započinje na lokaciji Brückele u dolini Pragser, do koje dolazimo autobusom. Zbog restriktivne regulacije prometa narednih 10 km nastavljamo lokalnom autobusnom linijom koja prometuje svakih dvadesetak minuta. Lokalnim prijevozom dolazim do visoravni Prato Piazza/Plätzwiese gdje se staza broj 40 kod odvaja i počinje uspon prema vrhu Dürrenstein. Teren je najprije zatravljen, nakon čega planina pokazuje svoje alpsko lice. Staza ostaje lagana za hodanje i održavana je. Što se više penjemo otvaraju se pogledi na poznate vrhove Dolomita. Tek prije samog vrha nailazimo na osiguranje kojim priječimo posljednje korake do vrha na kojem se nalazi prepoznatljiv križ. Dürrenstein je jedan od najljepših planinskih vrhova u Dolomitima.

 • Grupa A - nakon ispenjanog vrha, grupa A vraća se istim putem preko Prato Piazze do autobusnog stajališta odakle se vraća do rampe Brückele gdje je na parkingu naš autobus. Alternativna je mogućnost do rampe Brückele spustiti se stazom br. 37 dolinom Val di Stolla / Stollatal. Slijedi povratak autobusom u hotel.
 • Grupa B - nakon ispenjanog vrha, grupa A vraća se istim putem stazom 40 do x sa stazom 40A  odakle slijedi put prema planinarskom domu Dürrensteinhütte. Od ovog doma grupa 5 spušta se narednih sat i pol u Carbonin do hotela.

Nedjelja  23.06.2019.

Doručak od 07:30 – 08:30. Nakon odjave u hotelu krećemo autobusom u smjeru Cortine d'Ampezzo, a odredište nam je mjesto Malga Ciapèla u podnožju masiva kraljice Dolomita – Marmolade. Dolaskom u  Malgu Ciapèlu krećemo žičarom sa 1450 m do gornje stanice Punta Rocca na 3265 m.

Nakon obilaska Punta Rocce spuštamo se na 2. stanicu žičare, Serautu (2950 m). Na ovoj je visini smješten Muzej velikog rata – Museo Grande Guerra. Obilazak muzeja u trajanju od 1 sata nastavljamo vani upoznavajući ostatke talijanske utvrde Punta Serauta. Ova utvrda sadrži ostatke zapovjedništva, osmatračnice, skloništa, zvjezdarnicu, ambulantu, rovove i šetnice koje su izradili talijanski vojnici, pripadnici alpske pješačke pukovnije. Obilazak ove utvrde traje 2 sata. Na Serauti se nalazi i restoran sa panoramskim pogledom, gdje je moguće prije povratka u dolinu fakultativno i ručati.

Nakon obilaska ovih povijesnih i prirodnih znamenitosti, vraćamo se kući via Belluno, uz povremena stajanja po potrebi.

 

Oprema
Standardna planinarska, čvrste cipele. Čeona lampa, topla odjeća, kapa, rukavice, zaštita od kiše i od sunca, Poželjni su hodački štapovi. Put prolazi kroz područje u kojem su mogući jači vjetrovi i promjene vremena pa se dobro pripremite sukladno objavi. Trasa puta prolazi uz opskrbljene planinarske domove i restorane. Na dijelovima je staza moguć zaostali snijeg. Obilazak zahtjevnih osiguranih puteva obvezuje svakog izletnika da sa sobom ponese za to potrebnu opremu te da istu zna i primijeniti. Zaštitna kaciga, pojas i komplet za samoosiguranje obavezni su za feratu De Luca-Innerkofler.

Za istu je feratu OBAVEZNO ponijeti i čeonu lampu, jer staza jednim dijelom dužine gotovo 600 metara prolazi tunelom.

Dokumenti
Prelazak državne granice sa Slovenijom, Austrijom i Italijom moguć je uz predočenje osobne iskaznice. Putovnica nije potrebna. Planinarska iskaznica i izvan Hrvatske nam daje pravo na grupne popuste kod kupovine nekih ulaznica, stoga je svakako ponesite.

Zdravstvena zaštita
Europska kartica zdravstvenog osiguranja (EKZO - https://goo.gl/TRw5ST) besplatna je kartica koja Vam u državama članicama EU omogućava korištenje zdravstvenih usluga koje su s medicinskog gledišta nužne, uzimajući u obzir prirodu usluga i dužinu očekivanog boravka, a kod ugovornih pružatelja zdravstvenih usluga. Zahtjev za izdavanje ove kartice možete podnesti na linku http://www.cezih.hr/EhicRequest/home.html. EKZO ne zamijenjuje putno osiguranje koje je preporučljivo za slučaj nezgode.

Napomena
Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta i odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna plana prema uvjetima na terenu.

Objavljeno: 13.02.2019. 07:58 | Posljednja promjena: 05.06.2019. 18:55
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari

Jaskanski planinarski put, 30. - 31.5.2020.

Jaskanski planinarski put, 30. - 31.5.2020.

Subota i nedjelja, 30. i 31.5.2020. - organiziramo dvodnevni izlet Jaskanskim planinarskim putem, a koji će radi mjera suzbijanja SARS-CoV-2 virusa ovaj put biti malo drugačiji od uobičajenog. Zbog organizacije prijevoza obavezna je prijava na izlet. Noćenje u planinarskom domu Žitnica ovog puta nije moguće pa je i plan puta prilagođen tome.

Triglav, 15. - 17.8.2020.

Triglav, 15. - 17.8.2020.

Subota - ponedjeljak, 15. - 17.8.2020. uspon na Triglav, najviši vrh Slovenije. Prijave do 20.3. kod organizatora.

Plitvička jezera - Encijani

Plitvička jezera - Encijani

Obavijest o odgodi društvenih aktivnosti.

Nedjelja, 29.3.2020. - jednodnevni izlet u Nacionalni park Plitvička jezera. Cijena izleta za djecu 60 kn, a za roditelje 120 kn, prijave do 23.3 ili do popunjenja. U cijenu je uključen prijevoz i ulaznica u NP. Iskoristite priliku za obilazak najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj, uz vožnju elektrobrodom i panoramskim vlakom.

Kalnik, 8.3.2020.

Kalnik, 8.3.2020.

Sva slobodna mjesta su popunjena.

Nedjelja, 8.3.2020. – jednodnevni izlet autobusom na Kalnik. Kalnik se izdiže na granici Zagorja, Prigorja i Podravine kao impozantan zid u pravcu jugozapad-sjeveroistok dugačak 16 kilometara. Zbog zanimljivih geomorfoloških oblika i raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta veliki dio Kalničkog gorja proglašen je zaštićenim krajolikom. Cijena izleta za članove društva iznosi 80 kn.

 

Zavižan, 1. - 2.2.2020.

Zavižan, 1. - 2.2.2020.

Subota i nedjelja, 1. - 2.2.2020. zimski uspon na Zavižan iz Krasna. Cijena izleta za članove društva je 160 kn. Ograničeno na 23 sudionika zbog mjesta u domu.

Sveta Gera, 26.1.2020.

Sveta Gera, 26.1.2020.

Zbog premalog broja prijavljenih prijevoz na izlet će biti osobnim automobilima.

Nedjelja, 26.1.2020. - tradicionalno hodočašće na Svetu Geru. Prijevoz autobusom. Cijena izleta je 40 kn.

Noćni uspon na Japetić, 28.12.2019.

Noćni uspon na Japetić, 28.12.2019.

Subota, 28.12.2019. - organizira se tradicionalni noćni uspon na Japetić od Šumskog dvora. Pozivamo sve članove i prijatelje da nam se pridruže u planinarenju i druženju u planinarskom domu Žitnica.

Dan društva, Japetić, 16.11.2019.

Dan društva, Japetić, 16.11.2019.

Subota, 16.11.2018. na Japetiću obilježit će se Dan Hrvatskog planinarskog društva "Jastrebarsko". Ove godine proslavit će se 70. obljetnica osnutka HPD Jastrebarsko. Pozivamo sve članove i prijatelje da nam se pridruže u planinarenju i druženju u planinarskom domu Žitnica.

Otvorenje novog mosta u Slapnici, 20.10.2019.

Otvorenje novog mosta u Slapnici, 20.10.2019.

Pozivamo vas ne otvorenje novog mosta u nedjelju 20. listopada 2019. Nakon otvorenja, kružnom turom obići će se slap Brisalo, Zidane pećine i slap Vranjak (oko 4-5 sati hoda). Polazak je u 8 sati s parkirališta u Ulici bana Josipa Jelačića (Centrala). Prijevoz osobnim automobilima.

 

Poštak i Baraćeve špilje, 13.10.2019.

Poštak i Baraćeve špilje, 13.10.2019.

Nedjelja, 13.10.2019. - jednodnevni izlet na Poštak (1425m) te posjet Baraćevim špiljama. Poštak je ujedno i točka HPO-a. Cijena izleta za članove društva iznosi 200 kn.