Najave izleta :: Plešivica, 17.06.2023.

Otvorenje Geodetske planinarske obilaznice (GPO) i pohod na vrh Plešivice KT2 GPO.

Plešivica, 17.06.2023.

Organizator
Jadranko Šeper, 098 246 221

Prijevoz
Vlastiti

Prijave
Prijave na pohod otvorene su do 16.6.2023. na linku.

Plan izleta

Subota, 17. lipnja

  • 09:30 - okupljanje na parkingu na Poljanicama (Klet Poljanice)
  • 10h - organizirani polazak prema vrhu Plešivice, 45 minuta hoda
  • 11h - otvorenje Geodetske planinarske obilaznice
  • 13h - organizirani ručak za obilaznike GPO

Oprema
Standardna planinarska.

Ostalo
Klet Poljanice opskrbljene su jelom i pićem. Za sve planinarke i planinare uz kupljeni Dnevnik Geodetske planinarske obilaznice osigurana je besplatna porcija graha (uz bon za konzumaciju koji će biti podijeljen kupcima Dnevnika).

Opis
Autor ove obilaznice Drago Špoljarić već nekoliko godina intenzivno radi na njenoj pripremi. Ideja koju je kroz svoj profesionalni rad na Geodetskom fakultetu razvijao dovela je do same realizacije. Geodetska planinarska obilaznica (GPO) spojit će ljubav prema planini i aktivnom boravku u brdskim i planinskim područjima uz stjecanje novih znanja. Obzirom da često i sami susrećemo trigonometre na brojnim planinskim vrhovima, a kroz obilazak 75 kontrolnih točaka koje ova obilaznica sadrži saznat ćemo koliko ih se svrstava u trigonometre I. reda, te dodatnom doći u priliku posjetiti neke zanimljive krajolike. 33 kontrolne točke GPO ujedno su i kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice, za koje je kroz nekoliko vodiča opisan pristup.

Za preostale kontrolne točke GPO detaljni opisi sa fotografijama i GNSS tragovima nalaze se na mrežnoj stranici Geodetskog planinarskog portala https://geopp.planinarski-portal.org, a na adresi https://gpo-dnevnik.planinarski-portal.org možete voditi svoj e-dnevnik.

HPD Jastrebarsko i autor obilaznice Drago Špoljarić žele vam svima uspješan obilazak GPO!

Napomena
Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta i odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna plana prema uvjetima na terenu.
U izletima koje organizira HPD Jastrebarsko mogu sudjelovati isključivo članovi planinarskih udruga. Članom planinarske udruge u Republici Hrvatskoj smatra se svaki planinar s važećom jedinstvenom članskom iskaznicom i plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Objavljeno: 05.06.2023. | Posljednja promjena: 20.06.2023.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Najave izleta

Crnopac, 24.9.2023.

Crnopac, 24.9.2023.

Zbog najavljene kiše izlet se pomiče na nedjelju 8.10.2023. Ukoliko ste uplatili kotizaciju za izlet i novi termin vam ne odgovara, možete tražiti povrat uplate ili prebacivanje za izlet na Snežnik mailom na hpd.jastrebarsko@gmail.com.

Nedjelja, 24.9.2023. - jednodnevni izlet autobusom na južni Velebit, uspon na vrh Crnopac. Za one odvažnije uspon feratom preko vrha Bat. Cijena izleta za članove društva je 30 eura.

Slovenija - Snežnik, 29.10.2023.

Slovenija - Snežnik, 29.10.2023.

Nedjelja, 29.10.2023. - jednodnevni izlet autobusom u Sloveniju, uspon na vrh Snežnik (1796 m). Veliki Snežnik je najviši ne alpski vrh u Sloveniji koji se nalazi u blizini granice Slovenije i Hrvatske. Cijena izleta za članove društva je 30 eura.

Od Saturna do Japetića, pa i dalje..., 16.9.2023.

Od Saturna do Japetića, pa i dalje..., 16.9.2023.

U subotu, 16.9.2023. od 20 sati kod pl. doma Žitnica na Japetiću organizira se "Od Saturna do Japetića, pa i dalje...". Svi zainteresirani moći će promatrati zvijezde (posebno Saturn i Jupiter) kroz profesionalni teleskop te čuti kratko predavanje o zvijezdama. Predavač i organizator je član našeg društva i poznati zagrebački astronom g. Ivan Lovrek.

Organizirani polazak u 19 sati od Frgolovca (Kupeč Dol).

Umirovljenici: Dugi otok

Umirovljenici: Dugi otok

Sva slobodna mjesta su popunjena.

Utorak, srijeda, četvrtak, 19. - 21.9.2023. - trodnevni izlet umirovljenika na Dugi otok. Cijena izleta za članove društva je 130 eura.