Vijesti :: Usvojeno idejno rješenje rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica

U četvrtak, 9.6.2022. na izvanrednoj sjednici Skupštine HPD Jastrebarsko prisutnim članovima predstavljen je idejni projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. Predstavio ga je autor Robert Loher te ukratko objasnio viziju kojom se vodio kod projektiranja. Skupština je jednoglasno prihvatila predloženo rješenje koje je dostupno u prilogu.

Usvojeno idejno rješenje rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica

25. veljače 2022. između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i HPD-a Jastrebarsko potpisan je Ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u financiranju izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže, radi prijave projekta na EU sufinanciranje. Za realizaciju naših projektnih ideja na raspolaganju nam stoji 782.500,00 kn, a koje će biti usmjerene u rekonstrukciju i obnovu planinarskog doma Žitnica, uređenja dvorišnog prostora, obnove piramide i njenog okoliša.

HPD Jastrebarsko ima jasno definiran cilj upravljanja planinarskim domom Žitnica, a to je da on treba ostati primarno namijenjen planinarima. Cilj nam je napraviti detaljnu obnovu kako bi i u idućim desetljećima imali mjesto na našem Japetiću koje rado ugošćuje planinare i izletnike i gdje smo uvijek dobrodošli.

Ovom rekonstrukcijom poboljšati će se mnogo toga, ponajprije osnovni uvjeti u kojima zakupnici posluju, korištenje obnovljivih izvora energije, povećanje ekoloških standarda, podizanje razine sigurnosti posjetitelja, učestaliji nadzor čuvara Parka na području doma i vršnog dijela Japetića te raznolikost sadržaja koje Japetić nudi.

Izvanredna sjednica Skupštine (09.06.2022.)

Objavljeno: 11.06.2022. | Posljednja promjena: 13.06.2022.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. - 2.7.2023.

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. -  2.7.2023.

Zbog objektivnih okolnosti izmijenjena je destinacija društvenog izleta planiranog u lipnju ove godine. Dolomiti koji su bili u planu, ovom su izmjenom zamijenjeni destinacijom u Austrijskim pokrajinama Koruška i Salzburg. Izlet će biti interesantan, a finalni plan sa kalkulacijom troškova objavit ćemo kroz nekoliko dana kada se prikupe sve ponude i cijene. Rezervacija hotela potvrđena je i pozivamo vas da pratite objave kako bi na vrijeme rezervirali svoje mjesto u autobusu.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

S tugom vas obavještavamo da je preminula dugogodišnja istaknuta članica našeg društva Đurđa Hočevar Medvedovski. Pogreb će biti u ponedjeljak 13.3. na gradskom groblju Jastrebarsko u 13 sati.

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine HPD Jastrebarsko Draženu Lovrečeku uručena je Plaketa Hrvatskog planinarskog saveza. Plaketa se dodjenjuje planinarima za životno djelo, za izuzetne zasluge i dugotrajno djelovanje na razvoju planinarstva u Hrvatskoj. Dražen je tako postao prvi član našeg društva koji je nagrađen ovim vrijednim priznanjem kojeg mu je uručio glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar.

Održana redovna sjednica Skupštine

Održana redovna sjednica Skupštine

U petak, 17. veljače 2023. u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana je redovna Godišnja skupština HPD Jastrebarsko na kojoj se okupilo 90 članova društva i gostiju.

Predsjednik društva Jadranko Šeper podnio je Skupštini izvještaj o radu društva u 2022. godini, blagajnica Dijana Šamec Jurmanović pregled financijskog poslovanja, a predsjednik Nadzornog odbora Ivo Karača izvještaj Nadzornog odbora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni. Usvojeni su plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Redovna godišnja Skupština

Redovna godišnja Skupština

Pozivamo članove i prijatelje na redovnu godišnju sjednicu Skupštine društva koja će se održati u petak

17. veljače 2023. s početkom u 18:45 sati

u Glazbenoj školi Jastrebarsko, Ulica Zrinskih i Frankopana bb.