Vijesti :: Izvanredna sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko

Pozivamo članove i prijatelje na izvanrednu sjednicu Skupštine Hrvatskog planinarskog društva "Jastrebarsko" koja će se održati

u četvrtak 9. lipnja 2022. s početkom u 19:45 sati

u Glazbenoj školi Jastrebarsko, Ulica Zrinskih i Frankopana 13.

Izvanredna sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko

Prijedlog dnevnog reda:

 1. otvaranje sjednice Skupštine
 2. izbor radnih tijela
  • radnog odbora od tri člana
  • verifikacijske komisije od 3 člana
  • zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika
 3. utvrđivanje kvoruma
 4. usvajanje dnevnog reda
 5. prezentacija prijedloga idejnog rješenja obnove planinarskog doma Žitnica na Japetiću
 6. rasprava i glasovanje o prihvatljivosti idejnog rješenja obnove
 7. pitanja i prijedlozi

Na sjednici ćemo prezentirati dosadašnje aktivnosti u razradi idejnog rješenja obnove planinarskog doma Žitnica na Japetiću koje je ovih dana dovedeno do finalne ideje, za koju je širi krug članova Upravnog odbora, ali i predstavnika ostalih interesnih skupina izrazilo zadovoljstvo i podršku.

Izvanredna je sjednica završni korak u kojem se odlučuje o imovini Društva, odnosno temeljitoj i vrlo opsežnoj obnovi planinarskog doma Žitnica. Sukladno čl. 30. Statuta Društva koji navodi da se nekretnine u vlasništvu Društva mogu otuđiti ili prenamijeniti odlukom Skupštine, sve vas pozivam da se odazovete ovom pozivu i svojim glasovanjem potvrdite ili osporite predloženo rješenje.

Za donošenje Odluke o kojoj glasujemo u točki 6. potrebna je tročetvrtinska većina prisutnih članova. Vaše nam je mišljenje vrlo bitno i ono će svakako utjecati na budućnost omiljenog nam doma.

Sjednica je otvorena za javnost, a pravo glasovanja o prijedlogu prema odredbama čl. 10 Statuta HPD-a Jastrebarsko imaju samo punoljetni članovi Društva sa uplaćenom članarinom za tekuću godinu.


Prikaz veće karte

 
Jadranko Šeper, predsjednik
Objavljeno: 26.05.2022. | Posljednja promjena: 26.05.2022.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Vijesti

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. - 2.7.2023.

Izmjena plana izleta, Dolomiti 29.6. - 2.7.2023.

Zbog objektivnih okolnosti izmijenjena je destinacija društvenog izleta planiranog u lipnju ove godine. Dolomiti koji su bili u planu, ovom su izmjenom zamijenjeni destinacijom u Austrijskim pokrajinama Koruška i Salzburg. Izlet će biti interesantan, a finalni plan sa kalkulacijom troškova objavit ćemo kroz nekoliko dana kada se prikupe sve ponude i cijene. Rezervacija hotela potvrđena je i pozivamo vas da pratite objave kako bi na vrijeme rezervirali svoje mjesto u autobusu.

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Revitalizacija planinarske infrastrukture na Japetiću

Posljednjih nekoliko mjeseci HPD Jastrebarsko sa projektnim partnerima i suradnicima intenzivno je pripremalo projekt rekonstrukcije planinarskog doma Žitnica na Japetiću. 1. ožujka 2023. projektna dokumentacija u cijelosti je predana Ministarstvu turizma i sporta koje je objavilo javni poziv. U nastavku je kronologija pripreme projekta te vizualizacija rekonstruiranog doma.

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

Preminula Đurđa Hočevar Medvedovski

S tugom vas obavještavamo da je preminula dugogodišnja istaknuta članica našeg društva Đurđa Hočevar Medvedovski. Pogreb će biti u ponedjeljak 13.3. na gradskom groblju Jastrebarsko u 13 sati.

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Dražen Lovreček nagrađen Plaketom HPS-a

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine HPD Jastrebarsko Draženu Lovrečeku uručena je Plaketa Hrvatskog planinarskog saveza. Plaketa se dodjenjuje planinarima za životno djelo, za izuzetne zasluge i dugotrajno djelovanje na razvoju planinarstva u Hrvatskoj. Dražen je tako postao prvi član našeg društva koji je nagrađen ovim vrijednim priznanjem kojeg mu je uručio glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar.

Održana redovna sjednica Skupštine

Održana redovna sjednica Skupštine

U petak, 17. veljače 2023. u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana je redovna Godišnja skupština HPD Jastrebarsko na kojoj se okupilo 90 članova društva i gostiju.

Predsjednik društva Jadranko Šeper podnio je Skupštini izvještaj o radu društva u 2022. godini, blagajnica Dijana Šamec Jurmanović pregled financijskog poslovanja, a predsjednik Nadzornog odbora Ivo Karača izvještaj Nadzornog odbora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni. Usvojeni su plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Redovna godišnja Skupština

Redovna godišnja Skupština

Pozivamo članove i prijatelje na redovnu godišnju sjednicu Skupštine društva koja će se održati u petak

17. veljače 2023. s početkom u 18:45 sati

u Glazbenoj školi Jastrebarsko, Ulica Zrinskih i Frankopana bb.