Održano predavanje prve pomoći

U četvrtak, 14.3. u sklopu opće planinarske škole Prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med. održala je predavanje s temom prve pomoći u prirodi.

Kao iskusna planinarka i vodič instruktor dr. Grba - Bujević prisutne je educirala koje su najčešće opasnosti i ozljede kod planinara te kako pravilno postupiti u pojedinoj situaciji. Skrenula je pozornost na specifične uvjete u planini gdje su sredstva pomoći oskudna, transport i komunikacija otežani, a ispravna i pravovremena reakcija ključni u spašavanju života.

Održano predavanje prve pomoći

Naglasak koji je na predavanju nekoliko puta ponovljen odnosi se na poznavanje protokola u slučaju nezgode, ali isto tako na razvijanju komunikacije između vodiča i ćlanova vođene grupe. Skretanje pozornosti na vlastite medicinske probleme nužan je korak koji će vodičima biti od velike pomoći da se pripreme na moguće situacije potencijalne ugroze zdravlja izletnika koje vode. Nužnost kontinuiranog nošenja osobnog kompleta prve pomoći u planini preporuka je za svakog planinara pojedinca, što je na ovom zanimljivom predavanju vrlo slikovito opisano.

Zahvaljujemo dr. Grba - Bujević i suprugu Darku na susretljivosti i pomoći u realizaciji planinarske škole.

Objavljeno: 15.03.2019. 14:05 | Posljednja promjena: 15.03.2019. 21:50
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari
Najava izleta

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Jaskanski planinarski put, 8. - 9.5.2021.

Subota i nedjelja, 8. - 9.5.2021. - organiziramo dvodnevni izlet Jaskanskim planinarskim putem. Noćenje u planinarskom domu Žitnica nije moguće pa je i plan puta prilagođen tome.