Najave izleta :: Planinarski uspon na Japetić iz Jaske, 5.10.2019.

Subota, 5.10.2019. - planinarski uspon na Japetić iz Jaske. Polazak u 9 sati ispred Žitnice u perivoju parka Erdődy.

 
Planinarski uspon na Japetić iz Jaske, 5.10.2019.

U subotu povodom Nacionalnog dana hodanja održati će se u Jastrebarskom javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“. U sklopu te akcije organizira se planinarsko pješački pohod iz centra grada na Japetić. Ovaj pohod organiziraju već nekoliko godina zaredom članovi Društva za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“, uz pomoć jaskanskih planinara. Staza pohoda vodi iz centra našeg grada do Planinarskog doma na Japetiću.

Start pohoda je u subotu 5.10.2019. godine u 9:00 sati ispred Žitnice u Perivoju parka Erdody te se ide rutom kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola na Japetić.

Pohod će imati nekoliko stanica gdje će se svi moći malo odmoriti i okrijepiti.

Cilj javnozdravstvene akcije je potaknuti građanstvo da se u slobodno vrijeme, na otvorenom i unutar sigurnog okruženja, uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja te na taj način učine veliki korak prema unapređenju vlastitog zdravlja. Cijeli pohod će se održavati pod nadzorom planinara HPD Jastrebarsko.

Pozivamo zainteresirane svih dobnih skupina da nam se pridruže u ovoj tjelesnoj aktivnosti hodanja.

Napomena

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta i odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna plana prema uvjetima na terenu.
U izletima koje organizira HPD Jastrebarsko mogu sudjelovati isključivo članovi planinarskih udruga. Članom planinarske udruge u Republici Hrvatskoj smatra se svaki planinar s važećom jedinstvenom članskom iskaznicom i plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Objavljeno: 03.09.2019. | Posljednja promjena: 04.10.2019.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Najave izleta

Učka, Kremenjak 16.03.2024.

Učka, Kremenjak 16.03.2024.

Subota, 16.3.2024. - izlet autobusom na Učku s obilaskom vrhova Kremenjak (827 m) i Brgud (874 m). Cijena izleta za članove društva je 25 eura. Izlet je namijenjen polaznicima pl. škole, ali mogu sudjelovati i ostali članovi društva.

Hahlić, 24.3.2024.

Hahlić, 24.3.2024.

Postoji mogućnost ručka (grah) u pl. domu Hahlić. Ima još slobodnih mjesta, javite se organizatoru.

Nedjelja, 24.3.2024. - izlet autobusom na Grobničke Alpe u zaleđu Rijeke. Cijena izleta za članove društva je 20 eura. Izlet je namijenjen polaznicima pl. škole, ali mogu sudjelovati i ostali članovi društva.