Najave izleta :: Planinarski uspon za Praznik rada na Japetić, 1.5.2015.

U sklopu obilježavanja Praznika rada 1.5.2015. godine Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ u suradnji sa HPD Jastrebarsko, Gradskim društvom Crvenog križa i Turističkom zajednicom grada Jastrebarsko organizira tradicionalni planinarski uspon na Japetić.

Planinarski uspon za Praznik rada na Japetić, 1.5.2015.

Obilježavanje Praznika rada (01.05.2015.) petu godinu zaredom će Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ u suradnji sa jaskanskim planinarima, Gradskim društvom Crvenog križa i Turističkom zajednicom grada obilježiti organizirajući Planinarski uspon na Japetić povodom Praznika rada. 

Prvomajski pohod na Japetić, 1.5.2015.

Cilj ovakvoga pohoda je da potaknemo roditelje i djecu da zajednički provode što više slobodnog vremena u prirodi, na svježem zraku i obiteljskom druženju. Aktivnim bavljenjem takvog načina rekreacije, unaprjeđujemo svoj zdravstveni status, zdravije živimo i provodimo svi više vremena u prirodi, a uz to i uživamo u ljepotama Japetića i krajolika koji nas okružuje. Svi sudionici koji krenu na uspon u vremenu od 8:00-11:00h na pola puta između Šumskog dvora i Japetića, imat će priliku dobiti prigodnu majicu, bočicu vode i još neko iznenađenje koje je pripremio organizator. Kod planinarskog doma na Žitnici u sklopu pohoda Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko kontrolirat će razinu šećera u krvi i mjeriti krvni tlak.

Ovu manifestaciju svake godine posjeti preko 500 sudionika, te se podjeli 350 majica i isto toliko bočica vode. U samoj organizaciji sudjeluju volonteri, koji dijele majice i vodu, te osiguravaju siguran put na planinarskom usponu do Japetića, isti ti ljudi se brinu o tome da nakon uspona se prikupi sav otpad koji sudionici ostave iza sebe hodajući do vrha na Japetiću. Planinarski uspon, održava će se bez obzira na vremenske prilike. 

U sklopu ove manifestacije za sve zainteresirane Klub Koturaša Jastrebarsko organizirati će i Prvosvibanjski uspon na Japetić biciklima. Start ovog uspona je u 11:00h iz Gorice Svetojanske.

Ovaj program se realizira pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog. Više informacija ovdje.

Napomena

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta i odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna plana prema uvjetima na terenu.
U izletima koje organizira HPD Jastrebarsko mogu sudjelovati isključivo članovi planinarskih udruga. Članom planinarske udruge u Republici Hrvatskoj smatra se svaki planinar s važećom jedinstvenom članskom iskaznicom i plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Objavljeno: 16.04.2015. | Posljednja promjena: 16.04.2015.
Prijavite nepotpune ili netočne informacije

Najave izleta

Učka, Kremenjak 16.03.2024.

Učka, Kremenjak 16.03.2024.

Subota, 16.3.2024. - izlet autobusom na Učku s obilaskom vrhova Kremenjak (827 m) i Brgud (874 m). Cijena izleta za članove društva je 25 eura. Izlet je namijenjen polaznicima pl. škole, ali mogu sudjelovati i ostali članovi društva.

Hahlić, 24.3.2024.

Hahlić, 24.3.2024.

Postoji mogućnost ručka (grah) u pl. domu Hahlić. Ima još slobodnih mjesta, javite se organizatoru.

Nedjelja, 24.3.2024. - izlet autobusom na Grobničke Alpe u zaleđu Rijeke. Cijena izleta za članove društva je 20 eura. Izlet je namijenjen polaznicima pl. škole, ali mogu sudjelovati i ostali članovi društva.