Izložba "Jaskanske planinarske obljetnice" od 24. svibnja

130 godina naše razgledne piramide na Japetiću, 105 godina organiziranog planinarenja u Jastrebarskom, 70 godina od osnivanja Planinarskog društva Jastrebarsko, pa 40 godina od otvorenja Jaskanskog planinarskog puta... sve su ovo obljetnice kojima ulazimo u središnja događanja naše slavljeničke godine. Upravo iz tog razloga potrudili smo se sakupiti tristotinjak fotografija iz različitih doba razvoja našeg planinarskog društva i predstaviti ih javnosti na izložbi planinarskih fotografija.

Izložba "Jaskanske planinarske obljetnice" od 24. svibnja

Od 24. svibnja kada u 19 sati otvorimo izložbu pa do 2. lipnja možete pogledati što su naši članovi zabilježili kroz povijest. Od autora fotografija izdvajamo našeg počasnog predsjednika Mirka Kosa; Franju Novosela, bivšeg predsjednika i tajnika društva, utemeljitelja Jaskanskog planinarskog puta te Bernarda Wagnera kojem možemo zahvaliti na bogatoj foto arhivi; Gorana Ringla koji nam je ustupio fotografije koje je brižno sakupljao i čuva ih. Ovdje će se naći i fotografije novijeg doba. Ne propustite izložbu i saznajte kako se razvijalo planinarstvo u Jastrebarskom i okolici.

Objavljeno: 07.05.2019. 21:50 | Posljednja promjena:
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari

Najave izleta

Dan društva, Japetić, 16.11.2019.

Dan društva, Japetić, 16.11.2019.

Subota, 16.11.2018. na Japetiću obilježit će se Dan Hrvatskog planinarskog društva "Jastrebarsko". Ove godine proslavit će se 70. obljetnica osnutka HPD Jastrebarsko. Pozivamo sve članove i prijatelje da nam se pridruže u planinarenju i druženju u planinarskom domu Žitnica.