Mirku Kosu uručena Nagrada grada Jastrebarskog za životno djelo

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Jastrebarskog održanoj 11. studenog 2011. u kongresnoj dvorani Princess centra Mirko Kos primio je nagradu grada za životno djelo. Nagradu su uručili gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović i predsjednik Gradskog vijeća Nenad Strizrep.

Po primitku nagrade, vidljivo dirnuti Mirko u kratkom obraćanju skupu zahvalio je svojem planinarskom društvu i Zdenku Vukoviću Ceni na nominaciji te Gradskom vijeću na odabiru i dodijeljenoj nagradi.

Mirku Kosu uručena Nagrada grada Jastrebarskog za životno djelo

Diplomirani inženjer arhitekture, potomak stare i ugledne jaskanske obitelji, legendarni planinar, zaljubljenik u Jasku i jaskanski kraj, cijeli je svoj život poklonio razvoju i napretku voljenog grada i zavičaja.

cijenjeni gospodin

MIRKO KOS

ostavio je uz svesrdnu i trajnu podršku supruge Ankice dubok trag u povijesti jaskanskog i hrvatskog planinarstva, kao jedan od osnivača i dužnosnik Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko, inicijator i sudionik gradnje planinarskog doma na Japetiću, podizanja piramida na Plešivici i Japetiću, pročelnik Gorske službe spašavanja u Jastrebarskom, alpinističkog odsjeka, građevinske, ekonomske, propagandne, markacijske i izletničke sekcije, predavač u planinarskoj školi, organizator, voditelj i sudionik brojnih izleta diljem Lijepe naše i inozemstva, predstavnik i delegat jaskanskih planinara na skupštinama Hrvatskog planinarskog saveza, pisac mnogih članaka u "Hrvatskom planinaru" i promicatelj planinarstva u jaskanskim medijima. Nogometni vratar, juniori senior Jaske, jedan od pionira košarkaškog sporta u našem gradu, dugogodišnji član jaskanskog auto-moto društva, marljivi fotograf, vjerni posjetitelj svih kulturnih i društvenih priredbi u gradu, djed Zrinke, Mije i Eve, državnih prvakinja i reprezentativki u skokovima u vodu, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog uvažilo je želje i prijedloge društvene, sportske i kulturne javnosti našega Grada i odlučilo da mu se dodijeli

NAGRADA GRADA JASTREBARSKOG ZA ŽIVOTNO DJELO

jer je bio i ostao iskreni domoljub, svestrani entuzijast i autohtoni Jaskanac.

U Jastrebarskom,
na Dan Grada, 13. studenoga 2011.

Predsjednik Gradskog vijeća
Grada Jastrebarskog
Nenad Strizrep, dip.iur.

Ovdje možete pogledati original nagrade.

 

Dodjela Nagrade grada Jastrebarskog za životno djelo Mirku Kosu (11.11.2011.)

Objavljeno: 14.11.2011. 20:11 | Posljednja promjena: 15.11.2011. 22:00
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari
Najava izleta

Triglav, 16. - 17.8.2020.

Triglav, 16. - 17.8.2020.

Nedjelja i ponedjeljak, 16. - 17.8.2020. uspon na Triglav, najviši vrh Slovenije. Prijave do 20.3. kod organizatora.