Održana svečana sjednica

U subotu 12.12.2009. održana je svečana sjednica HPD-a Jastrebarsko povodom obilježavanja 60 godina rada kojoj je prisustvovalo stotinjak članova i gostiju.

Održana svečana sjednica

Nakon kratkog pozdravnog govora tajnika društva Igora Plantaša prisutne je pozdravio i predsjednik Dražen Lovreček te je najavio dugogodišnjeg člana i suosnivača društva Mirka Kosa koji se u svom govoru prisjetio kako je to bilo prije 60 godina kada je grupa mladih entuzijasta osnovala Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko.

O nedavnim postignućima i radu društva govorio je predsjednik Dražen Lovreček koji se između ostalog osvrnuo na uspješne akcije, događaje i ostvarene uspone koji su obilježili kako ovu godinu, tako i one prethodne. Uručene su i zahvalnice za doprinos u radu društva zaslužnim članovima - osnivačima, svim predsjednicima, osnivačima Jaskanskog pl. puta, te dugogodišnjim članovima.

Predstavljena je ideja da se planinarskom domu na Zavižanu vrati ime "Krajačeva kuća" po dr. Ivanu Krajaču koji je živio u Jastrebarskom, a nestao je krajem 2. svjetskog rata. Dr. Krajač je zaslužan za izgradnju mnogih objekata i staza na Velebitu, a 1927. je na mjestu sadašnjeg doma na Zavižanu bio izgrađen objekt "Krajačeva kuća".

Svečanoj sjednici obratio se i predsjednik športske zajednice Grada Jastrebarsko Davorin Vidas, koji je čestitao društvu na ovoj velikoj obljetnici i vrlo uspješnoj godini, te uručio priznanje. U ime HPS-a sjednici je nazočio Ivan Hapač koji je u svom kratkom obraćanju iskazao svoje zadovoljstvo radom društva i čestitao na svim postignućima.

Sve prisutne srdačno su pozdravili i gđa. Wintersteiger ispred HPD-a "Japetić" Samobor, Zlatko Lončarić ispred PD-a "Šumar", te Ratomir Draganjac ispred HPD-a "Dubovac" Karlovac i čestitali 60 godina rada, te društvu zaželjeli uspjeh u daljnjem radu.

Po završenom službenom dijelu sjednice prikazan je kratki dokumentarni film o Jaskanskom planinarskom putu u režiji naše članice Dubravke Županić dok se za bogatu i ukusnu zakusku pobrinuo novi domar doma Žitnica na Japetiću Ivica Ivanušević, uz koju je druženje planinara i prijatelja našeg društva bilo još ugodnije i opuštenije.

Svečana sjednica povodom 60 godina HPD Jastrebarsko (12.12.2009.)

Objavljeno: 21.12.2009. 22:38 | Posljednja promjena: 02.07.2010. 17:21
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari
Najava izleta

Jaskanski planinarski put, 30. - 31.5.2020.

Jaskanski planinarski put, 30. - 31.5.2020.

Subota i nedjelja, 30. i 31.5.2020. - organiziramo dvodnevni izlet Jaskanskim planinarskim putem, a koji će radi mjera suzbijanja SARS-CoV-2 virusa ovaj put biti malo drugačiji od uobičajenog. Zbog organizacije prijevoza obavezna je prijava na izlet. Noćenje u planinarskom domu Žitnica ovog puta nije moguće pa je i plan puta prilagođen tome.