HPD Jastrebarsko

Autor Tema: Stanje JPP-a  (Posjeta: 3408 )

Offline Igor

• Administrator
  • Hero Member
    • ICQ Messenger - 19651368
    • Email
Stanje JPP-a
« : 16.10.2007. 18:34:53 »
Molim sve planinare, a posebno naše članove, da prijave stanje na trasi JPP-a prilikom obilaska. Posebno se to odnosi na dionice koje su nedovoljno prohodne (zahtijevaju čišćenje) i dionice koje nisu dobro označene. Ove informacije će nam dobro doći da znamo bolje organizirati akcije čišćenja i markiranja.

Offline Igor

• Administrator
  • Hero Member
    • Email
Odg: Stanje JPP-a
« Odgovori #1 : 14.05.2008. 09:12:12 »
Potrebno je očistiti i markirati dio puta koji prolazi od ceste kroz posječenu šumu prema Grabarku. Kada će se postavljati žig na Grabarku treba retrasirati dio koji je išao iza Štefove kuće jer se tamo dosta proširilo grmlje. Mislim da je najbolje da se staza spusti lijevo kraj Štefove kuće, po šumskom putu koji nastavlja sve do livada prije čeke. Tako će nam biti najjednostavnije održavati.
Drugi problematičan dio je kroz posječenu šumu prije silaska na cestu prema Pećnu. Tamo isto treba napraviti novu trasu po putu po kojem su se vukla drva, a taj put se spusta sve do ceste. Tu se prelazi cesta i nastavlja livadama do dijela staze koji prolazi kroz trnje do prvih kuća u Pećnu. Taj dio kroz trnje bi trebalo nekako zaobići, najvjerojatnije s lijeve strane.

Offline frisko okicki

• Newbie
  • *
  • koji si pa sad ti
    • Email
« Odgovori #2 : 28.10.2008. 13:00:58 »
bok ljudi,nisam siguran jel moje pitanje tu spada al da ne otvaram novu temu:
jel zna neko gdje se u Popovom dolu skrece za Plesivicu, po neznam koji put nisam nasel marku,tablu,... pa sam okruzil do poljanice okicke i onda gore,a na povratku nas je nova markacija iznad starog kamenoloma isto bacila direkt u selo a ne u popov dol
pozdrav

Offline Igor

• Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odgovori #3 : 28.10.2008. 13:47:57 »
Recimo da ides od asfaltirane ceste kraj rampe prema starom kamenolomu. Prodjes kraj onih kontejnera (ako se dobro sjecam to su kosnice za pcele) i ides po rubu sume tocno iznad kamenoloma tak da ti kamenolom ostane s desne strane. Cim izbijes na sumsku cestu nakon 30-ak metara desno imas odvojak koji vodi prema vodocrpilistu iznad Popovog dola, a lijevo (po makadamskoj cesti) nastavljas kroz sumski klanac prema vrhu grebena gdje dolazis na racvanje - lijevo vrh Popovdolska pecina, a desno Plesivica.
Ako ides od crkve Sv. Marije prema Okicu, prolazis kraj razrusene kapelice i dolazis na odvojak za Okic koji nastavlja kroz sljivik. Tu ne skreces desno nego nastavis uzbrdo po cesti jos 100 metara i onda kroz sumarak lijevo prema vodocrpilistu (koje se spominje u gornjem opisu puta). Nadam se da sam dobro objasnio :)

Offline frisko okicki

• Newbie
  • *
  • koji si pa sad ti
    • Email
« Odgovori #4 : 28.10.2008. 14:07:40 »
hvala Igor na brzom odgovoru,
isao sam ovim drugim putem, prekonekoliko puta, al nisam vidio skretanje s puta lijevo niogdje, ni oznaku ni markaciju ;-)
budem drugi put obratno od crkve uz rampu pa bum malo prosvrjal.
inace skretanje sa puta za okic je dobro oznaceno ( veliko drvo s lijeve strane da se desno skrene ) al kad se skrene nema marke da se ide odmah lijevo na proplanak pa kroz sljivik, tu sam se jedanput zeznul al cul sam i jos ljudi da se szeznulo tu, morat cu tu mali strelicu stavit jer traktorsi put baci na privatnu parcelu pa se mora potok preskakat, moslim meni ne smeta, ja volim divljinu al sam nalazil tam ''zgubljene ovcice'' ;-)

Offline Igor

• Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odgovori #5 : 28.10.2008. 18:13:24 »
Da, malo je problem sa onim siprazjem kaj raste ko blesavo pa za cas sakrije stazu prema sljiviku, ali kaj je tu je, moramo se snalaziti u prirodi :)
Nego, kad prodjes kraj tog drva na kojem je strelica udesno za Okic, prodjes nekih 100 metara i gledas prvu livadicu na lijevoj strani i tu preko nje presjeces do potocica. Nekad ima vode, a nekad nema, preskocis potok i konfiguracija terena te tjera po rubu strmine u sumu. Ubrzo bi trebao naici na odvojak za kraticu desno prema Popovom dolu (ovo je dosta strma staza, ali dodjes za 10 minuta na sami vrh). Ako nastavis ravno onda bi morao izbiti na makadamsku cestu koja prolazi rubom kamenoloma. Od potoka do te ceste imas mozda nekih 5 minuta, tako da je to sve jako blizu. Taj dio nije dosta dugo markiran pa su blijede markacije.
Uvijek mozes s druge strane pa ces mozda lakse naci. Staza koja ide od asfaltirane ceste kraj rampe je bolje oznacena jer smo nekad planirali da bude glavni prilaz Popovdolskoj pecini, ali onda smo se predomislili i odlucili da JPP ipak krece od Okica, a ne od Novog sela.

Offline Ping

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #6 : 19.12.2010. 12:27:56 »
Bok,
vidim da admin na ovakva pitanja odgovara, pa da malo iskoristim njegovu dobrotu.
Prije mozda godinu dana bili smo sa klincima do slapa Brisalo, i onda smo se po onoj jako strmoj stazi popeli iznad slapa. Pećno nam za taj put nije bilo u planu, ali htjeli smo vidjeti kakva je staza - ali motali smo se iznad slapa 15-ak minuta i nit smo mogli naći markaciju, nit mi je bilo jasno kud bi krenuli (osim da gazimo po samom koritu potoka). Može mala pomoć, opis kamo krenuti?
Hvala

Offline Roland

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • MSN Messenger - miranjac@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #7 : 20.12.2010. 20:54:41 »
Pozdrav!
Markacija prati korito te se njime dođe do ruševina starog mlina i malo prije tog mlina markacija skreće lijevo prema zidanim pećinama.
Detaljan opis JPP-a imate na našim stranicama:
http://hpd.jastrebarsko.hr/jpp/8/Opis-puta.html
Preporuka: U vrijeme velikih kiša je je otežano kretanje tim djelom.
Za sve informacije smo na raspolaganju.

Pozdrav!
...samo sam bregima dragim obećal da vrnul se bum nazaj...

Offline Ping

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #8 : 27.12.2010. 13:15:31 »
Hm, da...
To kad kažeš "prati korito potoka", znači li to da stvarno treba gaziti kroz vodu (i nositi rezervnu obuću), ili put ide malo jednom malo drugom stranom oko potoka? I ako je u pitanju ovo drugo, s koje strane se kreće uz potok (gledajući uzvodno) - s lijeve ili desne?

Igor, dioptrija -2  :)

Offline Igor

• Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odgovori #9 : 27.12.2010. 18:51:16 »
Ustvari taj put je improvizacija. Ides tamo gdje je manje vode ili gdje ima kakva grana ili kamenu vodi da stanes na njega. Kad ima puno vode dosta je tesko proci jer je korito vecinom jako strmo. Lijevo - desno, i paziti da ne ugazis :)

Offline jadranko_70

• Full Member
    • Email
« Odgovori #10 : 06.12.2012. 16:37:29 »
Predlažem da se pokrene akcija kojom bi se trasom JPPa postavile informativne table sa opisom smjera i daljinarima na svim križanjima markiranih staza.

Offline Igor

• Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odgovori #11 : 08.01.2013. 14:58:50 »
Radi se na tome. Table su spremne, samo treba vidjeti kaj napisati na kojoj. Bit ce postavljene tijekom 2013. To nam je primarni zadatak ove godine.

Offline jadranko_70

• Full Member
    • Email
« Odgovori #12 : 28.01.2013. 10:32:22 »
Javi kada bude trebalo pomoći oko toga.
Pozz