Fotografija :: Osnovana foto sekcija

Odlukom Izvršnog odbora 10. veljače 2011. osnovana je Foto sekcija, a za pročelnicu je imenovana Nikolina Vučinić. Sekcija će se baviti prikupljanjem i arhiviranjem foto materijala članova društva, organizacijom internih, te s vremenom i međudruštvenih foto natječaja i izložbi.

Cilj sekcije je i potaknuti članove društva na objavljivanje fotografija sa pojedinačnih izleta kako bi se prikazala stvarna aktivnost članstva. Fotografije će se prvenstveno objavljivati na web stranicama, te na facebook stranici društva.

Osnovana foto sekcija
Objavljeno: 21.02.2011. 19:15 | Posljednja promjena: 29.02.2012. 21:43
Prijavite nepotpune ili netočne informacije
Vaši komentari

Završen foto natječaj "Čarolija planine"

Završen foto natječaj "Čarolija planine"

Foto natječaj "Čarolija planine" u organizaciji Foto sekcije Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko uspješno je zaključen dana 7. srpnja 2017. do kada je bio rok za slanje radova. Žiri nije imao lak zadatak jer su pristigle brojne kvalitetne fotografije. Fokus pri odbiru bio je na osjećaju koji fotografija prenosi i na vezi sa zadanom temom. 

Fotografski natječaj "Čarolija planine", 2017.

Fotografski natječaj "Čarolija planine", 2017.

Hrvatsko planinarsko društvo "Jastrebarsko" objavljuje fotografski natječaj pod nazivom "Čarolija planine". Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu i planinu koji su njenu ljepotu i skrivene tajne pokušali uhvatiti fotoaparatom, da svoje radove podijele sa nama.

Dok hodamo po planinskim stazama čarolija se otkriva kako pred našim očima tako i u nama samima. Pokažite nam kako planina djeluje na vas i zašto se uvijek vraćate po još.

Radovi se primaju do 7. srpnja 2017.

Pobjednici foto natječaja "Čarolija planine"

Pobjednici foto natječaja "Čarolija planine"

Stručni žiri u sastavu Darko Novosel (profesionalni fotograf), Franjo Braje (profesionalni fotograf) i Neven Falica (web programer i fotograf) odabrao je najbolje fotografije od 106 pristiglih na natječaj. Nagrađene su najbolje tri fotografije ukupno te po jedna iz svake teme.

Najbolje fotografije u ukupnom poretku

  1. "Hiroviti Velebit", autor Bernard Wagner, HPD "Jastrebarsko" - nagrada Ruksak McKinley Discover 30
  2. "Klečice", autor Ferenc Halasz, PD "Strilež - nagrada vreća za spavanje Discovery
  3. "Church of the Holy Spirit", autor Domagoj Sever, Ivanec - nagrada ruksak McKinley Beaver 25

Najbolje fotografije po temama - nagrada je noćenje i doručak za dvije osobe u pl. domu Žitnica na Japetiću

  • tema "Japetić i Samoborsko gorje": "Ovčji pohod", autorica Jelena Budimir Bekan, HPD "Jastrebarsko"
  • tema "Planina i planinarenje": "Magle se vuku", autor Branko Balaško, PD "Stubaki"

Fotografski natječaj "Čarolija planine"

Fotografski natječaj "Čarolija planine"

Hrvatsko planinarsko društvo "Jastrebarsko" objavljuje fotografski natječaj pod nazivom "Čarolija planine". Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu i planinu, a koji su njenu ljepotu i skrivene tajne pokušali uhvatiti fotoaparatom, da svoje radove podijele sa nama. Radovi se primaju do 1. svibnja 2012., a sudjelovati mogu svi zainteresirani fotografi.

Najave izleta

Kalnik, 8.3.2020.

Kalnik, 8.3.2020.

Sva slobodna mjesta su popunjena.

Nedjelja, 8.3.2020. – jednodnevni izlet autobusom na Kalnik. Kalnik se izdiže na granici Zagorja, Prigorja i Podravine kao impozantan zid u pravcu jugozapad-sjeveroistok dugačak 16 kilometara. Zbog zanimljivih geomorfoloških oblika i raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta veliki dio Kalničkog gorja proglašen je zaštićenim krajolikom. Cijena izleta za članove društva iznosi 80 kn.